Movie time

28 November 2013
We watched two movies today, they watched "Frozen" while I watched "Homefront". Because other movie was cartoon and only for kids so my hostmom said to me that I can watch other movie instead. :) The movie as I watched was so good, it's about two kids who fought at their school. Their parents were involved and it became chaos after. But it was so empty in the saloon.. Only 6 person and me with hundreds chairs! :D Sometimes I have only desire to write it at English, I don't know why.. ;) So I can develop and improve my English. Tomorrow it's Thanksgiving Day! My first American Thanksgiving Day ever! It will be fun! :) I'm continuing with my homeworks. But it will be nice to be done with homeworks. So freetime after!!!
 
 
 

New hair

27 November 2013
Idag åkte jag, vmamma och min vmormor haha till Albq. Glömde berätta att min värdmormor bor egentligen i Philadelphia men är här på besök nu i två veckor! Jo vi åkte och de skulle gå på någon marknad för kläder men jag gick till en mall och ÄNTLIGEN köpte jag två plagg! Två sweattröjor! Jag gick runt och kollade länge och insåg att Gap var den bästa affären som fanns i mallen. Som sagt, alla malls här är LOUSY! :) Ska ej klaga mer på det haha! Men bara ett plus då jag sparar mycket pengar ändå! ;) Jag passade på att gå och klippa mig, behövde nytt och fräscht hår! Sista gången när jag klippte mig var nog för tre och halv månader sedan, några dagar innan jag flög! Tiden flyger verkligen fram, kan inte ibland fatta att jag bor i USA.. Då vardags rutin blivit en vana, man tänker inte på ibland att man är i USA som utbytesstudent..Meen tillbaka till håret! Färgade slingor och klippte mest på sidorna! Ärligt, jag var lite nervös innan för att det är allmänt känt i Sverige att amerikaner är efterblivna när det gäller kläder och mode. Så jag orkade inte, tänk om de klipper fel eller något som går snett! Men som tur det gick bra, frisören var flexibel och förstod precis vad jag ville ha! :D Här kommer bilderna!
Älskade Starbucks! När jag var klar i salongen gick jag till Starbucks och köpte lite fik för mig själv och väntade på vmom och vgrandma.
Tycks? :)
Jag bara älskar Boba Tea! Så awesome, finns olika smak att välja på och typ av dryck! Ni borde prova boba tea, lovar ni kommer falla för den! är lite irriterad att många restauranger/cafe här finns inte i Sverige, t.ex. Boba tea, Panda Express, Chipotle m.m.
Sista bilden! Nu måste jag göra mina läxor, ja ni hörde rätt, jag har läxor under Thanksgiving lov! ;)
Haaaaa det så bra, fina läsarna!
 
 
 
 
 
 
 

THANKSGIVING BREAK!!!!!!!!!!

26 November 2013
Jag har loooov nu i en vecka! Thanksgiving vecka startar idag och det är en speciell dag nu på torsdag! :D Då får jag uppleva mitt livs första Thanksgiving! :D Blir nog rätt mycket mat! Familjen planerar redan det! 21 folk ska komma till oss! Blir awesoome! :D
På bilden ser ni Hollis, jag brukar gå ut med honom nästan varje dag! Nyttigt haha! ;)
 
 

Kansas trip

23 November 2013
Vi flög till Kansas City! Ca två timmar dit, om man tar bil så tar det typ 15 timmar! Nej tack haha! Föredrar att flyga! När flygplan rörde marken igen efter två timmar sa jag, "Now we are in Kansas!" Jasmine sa, "Nej vi är i Missouri." Jag sa bara ehh men förstod efter några sekunder! Staden Kansas City ligger uppdelad i två stater, Kansas och Missouri! Två flugor i en smäll kan man säga haha! Jag fick besöka två stater under bara 30 minuter! Men vi kom till Missouri, ganska grönt överallt men hösten var på väg! En gammal man kom och hämtade oss, han jobbade på KSD. Så småningom kom vi till Kansas som är so flat! Första gång på länge besökte jag en platt plats. Men grönt och många bondgårdar! Vackert men så platt, jag insåg att jag föredrar New Mexicos vackra natur med bergen! Vädret var relativt varmt, inte så kallt som i NM. Det beror på att KS ligger lågt.
 
Torsdag - Kom till skolan och träffade många andra personer från sex andra stater. Mingelkväll och lärde känna många nya människor. Gick runt och kollat Kansas School for the Deaf, ganska liten men söt skola. Delade rum med en kille från min skola och två andra killar från Wisconsin.
Fredag - Tävlingen startade och vi hade ungefär fem matcher mot olika dövskolor! Vi vann mot alla förutom Minnesota. Det var skitroligt men intensiv dag!
Lördag - Vi hade bara två matcher kvar, vi vann mot Kansas så vi fick gå vidare till final mot Minnesota igen. Naturligtvis vann Minnesota igen! De har very good team! Vi besökte döv museum precis nära KSD, en av tre döv museum i världen. En i Kanada, annan i England. Intressant, lärde mig olika saker. Efter det var det ASL Bowl och det var skitfullt med folk i salongen. Som bio. Jag skulle gå upp och berätta hand-shape story, det var spännande men jag var sååå nervös innan! Många andra elever kom upp på scenen och tecknade olika saker, bland annat story om något, hand-shape, a-z story, m.m. Min föreställning var så kort, under en minut tror jag haha! En drama team kom och det var föreställning typ som teater, en grupp som är känd med fyra döva personer, gruppen heter Rathskellar. Sjukt bra föreställning! Annars var det middag efteråt och alla priser delades ut. Min team vann 2nd place of 7 deaf schools, jag pratar om Academic Bowl. Det var olika priser för olika kategori. Dansade efter middagen och lärde känna skit sköna folk från Minnesota och Kansas! :D
Söndag - Vi hade sovmorgon och åkte till flygplatsen vid två tiden. Var framme i NM ca halv sex och åt på en restaurang med gruppen. David hämtade mig efteråt. Jag var såå trött och somnade så fort när jag var i min säng.
Jasmine, Hadassah and me
PeiWei heter restaurangen som vi åt på när vi anlände till Kansas.
Jag spelade basket med några och bollen fastade däruppe haha.
KSD som ligger i Olathe, KS.
Staten är ju känd för sina tornador, skolan har ett extra larm for tornador, det i mitten. Konstigt, sett skolans källare, alla elever måste dit omedelbart om tornado kommer! :O
Huset till vänster är dövmuseum. Fick inte fota därinne.
RathSkellar!
Renate, Morgan, Jessica and me! :D
Isabelle and me, vi ler säkert överdrivet!
Nu förstår ni hur platt KS är.. Im using with mountains haha!
Jag är nöjd med min resa dit! Checkat Kansas & Missouri! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roman numerals

23 November 2013
Recently Thursday I learned me a new thing, the Roman numerals. I have never could write or use those numerals but now I can write it haha! When you're an exchange student, you will learn you many different things who you wouldn't do or learn in Sweden! #justbelieveme
 

10 years anniversary

23 November 2013
Idag pratade jag med mamma och pappa! Glöm inte lilla Sally som mamma håller i bilden, hon är lillebrors nya kattunge! Sååå himla söt, får bara lust att åka hem och träffa henne haha! Mina föräldrar firar för att det är deras tio års bröllopsdag today! Grattttttis mamma och pappa! <3 Jag älskar er så mycket! Ni är de bästa som finns!
 

snooooow!!

23 November 2013
Första snö har kommit! Det har blivit riktigt kallt nu för tiden! Vaknade imorse och kollade ut.. vitt landskap. För att vara ärlig, innan jag flyttade hit trodde jag att jag skulle tillbringa året med att bära linne och short med flipflop! Men icke, NM har faktiskt fyra säsonger! :D Arizona och Florida är USA:s mest varmast stater, Arizona ligger precis väst om NM! Det sägs att det ska snöa mer under veckan! Jag fick skrapa bort snön på bilarna imorse när vi skulle till skolan.
Ni blir säkert förvånade när ni ser det här haha! :D Jag lovar att skriva om resan till Kansas snart!
 
 

KANSAS, HERE I COME!

14 November 2013
Jag och min academic bowl team flyger till Kansas City, Kansas om några timmar! För att medverka GPSD (Great Plains Schools for the Deaf). Det är typ en tävling men på låtsas för att träna vidare till Gallaudet. Jag har aldrig besökt KS tidigare så det blir första gång. Alltid roligt att se annan stat! :D Många säger att KS är väldigt platt stat, tråkig stat och känd för sina tornador.. haha äh jag överlever! ;) Får se vad jag tycker om Kansas! Är hemma igen nu på söndag så är typ borta fyra dagar. Vi ska övernatta på Kansas School for the Deaf. Ser fram emot att träffa nya människor och miljö. Måste vara ärlig, det känns konstigt att flyga inrikes haha.. jag som är van att flyga till ett annat land. Jaa, vi ses nu på söndag! :D
 
 

Tre månader!!!

14 November 2013
Mitt amerikanska high school skolfoto har kommit! :D Jag ler amerikanskt leende, många stod bakom kameran och uppmuntrade mig att le brett.. Ganska stelt men jag älskar bilden ändå på något sätt! :D Dessutom har jag varit i the states nu i tre månader, omg vad tiden går fort.. Kan inte fatta det! Imorgon händer det något och jag flyger till.....
 

Huset

14 November 2013
Ett typiskt New Mexikanskt hus! :D Bilden togs några dagar efter jag anlänt! Många hus i New Mexico, speciellt i Santa Fe är byggda med stil som heter Adobe. I SF är det obligatoriskt att alla hus ska vara Adobe stil. Konstigt va? Men det framhäver art ju! ;) Yep min värdfamilj har två bilar haha!
 

God natt Amerika

12 November 2013
Ville bara berätta att jag startade basket igen för att jag behöver något att döda min tid efter skolan, som jag sagt tidigare att bollsport är inte min grej men jag vill ändå checka att jag har spelat basket under mitt utbytesår haha.. Kommer nog bli bättre på basket med träningen. Nyss skrev jag ett långt inlägg till tidningen, hoppas det är bra. jag är så trött och måste sova nu. Förresten nu på torsdag åker jag till.... Det får ni veta senare! ;) puss!

Fullt upp

10 November 2013
Nu sitter jag i mitt rum och skriver vad som har hänt och ska hända. Fredags var jag med Justina och åt middag på en restaurang, vad roligt det var! Justina, hon från Kanada är såå go och awesome! Är faktiskt glad att henne som min kompis. :) Efter drog vi till hennes hem, herregud vad fint deras hus är! Som ett U form hus med häftig backyard :D Pratade om allt och möjligt, efter drog vi igen till min värdpappas basket game mot något annat lag. men jag pratade mest med folk än att titta på matchen haha.. Jag har även hoppat av basket, pga det var tråkigt tycker jag. Bollsporter är inte min typ haha! Men jag LOVE track och field! (på våren, you have to wait, Kalle) Idag var det Liz, min lilla värdsysters party, alla hennes kompisar kom och firade, teman var sjöjungfruar eller pirater! :D sött att alla barnen var klädda! Hjälpte till och fixade olika saker. Nu sover typ 7 kids över här, allihop i tvrummet haha.. Blir ganska mycket ljud i huset, som tur är jag döv! ;) Annars ska jag och Justina dra till Outlet imorgon, en mall i stan tror jag! Hon har körkort pga hon är american citizen också, perfekt då vi kan köra runt utan att vara beroende av föräldrarna! :) Imorgon måste jag också göra klar alla läxor och skriva text till en tidning, DHB. Jag måste lägga upp bilder på mitt hus och skolfoton som har kommit, ska göra det snart! :) Nu ska jag gå och titta på en film!
 
 
 

Mysig söndag

04 November 2013
Var på bion idag med Justina och kollade på Ender game, dock ok film. rymdfilmer är inte min grej haha! ;) Efter det var hon hos mig lite stund och socialade. Jag köpte också en massa frukter och gjorde fruktsallad till familjen. Som ni ser på bilden! Mums! ;) Imorgon startar basket säsong, I'm ready!
 

Efterlantgade

03 November 2013
Antligen kom min kara fjallraven kanken ryggsacka som jag vantat pa i veckor! Tack mamma och papa <3
Hosten ar verkligen har men det ar anda varmt ibland.. Konstigt vader har. Jag tog bilden nar min art klass och jag var pa en liten trip i stan och kollade pa alla vackra art galleries och vagar, jag insag att Santa Fe ar verkligen en art stad! :)
 
Imorgon ska jag och Justina ga pa bion och titta pa en film, efter aker vi till hennes hem.
God morgon for er i Sverige, right? :)
 
 
 
 

Happy Halloween!!!

03 November 2013
Som ni vet att alla amerikaner alskar Halloween och de gor en massa for tiden! Jag laste i en bok i skolan att julen ar den hogtiden som flesta amerikaner spenderar sina pengar pa och nasta ar Halloween. Sjukast! Jag ser pumpkins, dodskallar, spindelnat och massor galna saker overall! I affarer, malls, skolan och var granne nasta hus, deras tradgard har blivit en kyrkogard haha! Roligt att se faktiskt! Decoration everywhere! Torsdags var det Halloween evening i skolan och det var ocksa haunted house! Jag var ett av manga spoken som skramde folk som betalade for att ga inne! Sjukast, manga folk kom och det var kolmorkt i spokhuset! Jag forestallde som en vampyr och vad manga folk som blev skramda haha! Jag stod precis bakom ett horn som man skulle vanda for att komma till andra rum. Jag skrek och skrek, omt i halsen efterat haha.. Vi spoken gjorde ett amazing job! :D Efter detta gick vi alla och drack varmchoklad eller varm applecider och socialade vid eldplatsen. Jag var saaa trott nar kvallen var slut.. :D Antligen har jag upplevt en akta amerikansk Halloween!
Tjejen som star narmast mig ar det basta spoket enligt mig! Fiffig ide, hon stod i ett rum i en korridor medan en lampa blinkade intensivt hela tiden mitt i korridoren. Under tiden nar folk skulle ga genom korrioren sa gick hon snabbt over korridoren till annat rum precis rakt fran annat rum. Lampan blinkade sa att det blev suddigt overallt, som i disco. Vit klanning och lang klanning med blod pa haha! Det sag sa akta och laskigt ut! :D
 

New family members

03 November 2013
Min vardsyster Lizzie fyllde 7 ar igar och hon fick tva undulater, som hon har klagat i flera manader nu! :) Mina vardforaldrar vackte henne pa morgonen och faglarna stod dar, hon blev skit glad! Roligt! Gissa vad faglarna heter.... ratt gulliga namn faktiskt! Suny och Ocean! :D
 

Manzano Mountain

03 November 2013
Forlat att jag inte bloggat nagot under veckan, jag var upptagen hela tiden och orkade inte att blogga! Men helgen var ratt rolig! Vi klattrade en massa och gjorde aktiviteter I skogen. Nagra var skitskraja nar personalen sa att det finns berglejon (puma) haha! Men jag skrattade bara at det faktiskt.. Vi sov i cabinen och de gick bra! Jag njot av naturen mycket, ovanligt att se gront igen. :)