Svar pa fragorna!

24 Februari 2014
HJJONSSON 

 1. Vad är det bästa du har gjort under usatiden? 
 2. Vad är det första du ska göra när du kommer till Sverige?
 3. Vad är din bästa köp från usa?
 4. Ser du fram emot att komma tillbaka till fina Risbergska skolan?
 5. Var i usa har du varit?

(Svar)

 1. Alla resor som jag gjorde och alla aktiviteter i skolan! Jag fick aka till andra stater och se andra delar av USA! Annars mina amerikanska vanner gor sa att det blir alltid roligt oavsett vad!

 2. Hmm.. good question.. Of course forst och framst ska jag krama min svenska familj! Efter det vill jag ata svensk mat som jag har saknat!

 3. Basta kop blir nog tre skjortor som jag kopte i Denver, fran American Apparel! Jag fullstandigt alskar plaggen! Annars ska jag snart kopa Nike joggskor sa den blir nog ocksa det basta kopet!

 4. Ja, men det kanns sa konstigt att tanka pa det.. Jag som blivit van med amerikanska skolsystemet. Men det blir roligt och skont att traffa alla mina svenska vanner igen! Teckna svenskt teckensprak igen haha!

 5. Jag kommer besoka mer stater under varen men annars nu har jag varit i: New Mexico, Arizona, Colorado, California, Illinois, New Jersey, Florida, Kansas, Missouri.

MALIN

Att vara döv i USA, om du jämför med Sverige. Vad är bättre i USA? Vad är sämre?

(Svar)

Bra fraga, jag har ofta funderat pa det. For langesedan tittade jag pa en tv program serie om nagra personer som akte till USA for att jamfora om dova har det battre i USA eller Sverige. Dovkulturen ar mycket starkare i USA och det finns ungefar 61 dovskolor over hela USA. Skolorna ar bra, det beror pa vart man bor. Dovvarlden har ar mycket bigger an lilla Sverige. Dova har det bra i Sverige ocksa, om man vill ha tolk sa far man det direct. Har i USA har jag upplevt att att de nekade nar jag ville ha tolk, horrible! Det ar ju mot manskliga rattigheter! Annars har jag traffat dova advokater, lakare, och dov brandman har! Konstigt for att det funkar inte sa i Sverige. Men samtidigt dova i Sverige har det jatte bra med tolkservice, sjukhus och en andra massa saker. Det ar tvartom har men dovkulturen ar starkare har. :)

JOSEFINE 

1. Har utbytesåret överträffat dina förväntningar?                                                                                                     2. Vad var tuffast?                                                                                                                                                  3. Vilken godis är din favorit?                                                                                                                                   4. Vad är din favorit mat där i usa?

(Svar)

1. Bade ja och nej. Det beror pa vad. Vissa saker stamde inte, vissa saker overtraffade mina forvantningar! Ett utbytessar kan inte vara perfekt. Det ar ju ups and downs. You know what I mean. ;)

2. Tuffast var nar jag hade stor hemlangtan vid julen, det ar aven tuft nar jag kom dit forsta dagen och kunde inte ASL, jag startade pa skolan tva dagar efter sa det var ganska tidigt. Jag minns min forsta engelska lektion och jag satt och forstod inte ett enda ord vad lararen eller mina kompisar sa. De tecknade sa fort och jag tankte bara, vad gor jag egentligen har? Idag beharskar jag ASL flytande! :D

3. Hmm.. Jag tror SurePatch eller Apple/Peach Rings!

4. Min favorit mat ar New Mexican food, jag alskar aven Panda Express haha! :)

MORFAR

Hej Kalle ! Jag är otroligt stålt över Dig. Du har från en tanke/dörm förverkligat det du helst ville göra och uppleva. Att det kommer ned och därefter upp perioder är helt normalt. Turista är en sak men att leva i ett annan land och i en annan kultur är något helt annat. Du kommer in i djupet av hur samhället fungerar, vilka åsikter, tankar och värderingar folket har.Du har med all säkerhet överfört till Din värdfamilj, till skolan och Dina nya vänner hur det svenska samhället och den svenska skolan fungerar samt hur svenskarna tänker och tycker. Till sist två Islänska sitat: Den som har rest har någonting att berätta och främningen ser allt. Morfar

(Svar)

Tack sa mycket, morfar! Ja det stammer helt om detta, det ar bara sa fantastiskt att se hur det utvecklar! Kramar!

ANONYM

Ser du fram emot att börja på SA13K?

(Svar)

Of course, det ska bli roligt! :) Kommer annars sakna min gamla klass!

RANDOMSNUBBEKANSKEBRORSAN

Hej!

(Svar)

Haha hej!

MAMSEN

Vilken svensk mat längtar du mest efter?

(Svar)

Nyttiga svenska mat! Att komma hem och det doftas i huset, da vet jag att du lagar nagot gott! Mammas mat ar alltid bra! Potatis med lax och din hemgjorda sas och gronsaker!

RANDOMSNUBBEKANSKEBRORSAN

Hej Calle Lovegreen

(Svar)

Hej brorsan, later roligt att heta Lovegreen! haha! :)

ANONYM

Vad är din favoritläsk och favoritgodis i USA?

(Svar)

Sodamist och SurePatch eller Apple/Peach Rings! Svenskt losgodis kommer alltid vara bast!

SOFIA

1. Har du som utbytesstudent förändrat som person på något sätt?                                                                                                                                                                         

2. Bara halvåret har gått för dig som utbytesstudent, men skulle du kunna göra om det igen, alltså vara utbytesstudent?                                                                                                                                                      

3. Vad saknar du mest hemma i Sverige som inte finns i USA?                                                                             

4. När du har det jobbigt, tex att du saknar din familj och är långt bort från din familj och vänner i Sverige, hur/vad brukar du göra för att glömma allt jobbigt?

(Svar)

1. Ja, valdigt! Jag ar mer mogen och sjalvstandig! Jag tanker mer oppet och ordet YOLO stammer jatte bra! Jag forstar livet ratt bra, hur det funkar. Jag kanner att jag har fatt battre sjalvfortroende och jag vagar mer! Amerika har gett mig a lot.

2. Jag onskar ibland att jag kunde vara utbytesstudent for evigt men det gar ju inte. :) Jag kan absolut tanka mig att aka till ett annat land och plugga igen! :D Da skulle jag bli International Student. Jag har redan funderat pa det!

3. Min familj, mina vanner, svensk mat, allt som har med Sverige med att gora! Jag saknar att kunna aka buss eller kora bil. Kollektiv trafik har existerar knappt haha..

4. Jag brukar prata med min svenska familj. Men efter en stund brukar jag tanka pa om att varfor jag ar har. Jag akte till USA for att forbattra min engelska och till sist en sak som jag har alltid dromt om ar att lara mig ASL pa riktigt! Uppleva High School och skaffa vanner for livet, resa, och vidga mina vyer! Sen tanker jag ocksa pa att hur manga 17 aringar aker till USA for att uppleva nagot stort? Inte manga! Det gor mig sa stolt! Jag far bara goose bump over att tanka pa det! Jag gjorde nagot stort och jag kommer carry med mig dessa erfarenheter livet ut!

CECILIA

1. Vilka resor har du gjort under året? Vilka platser vill du besöka/se i USA?                                                         

2. Vilka är dina närmsta vänner i USA?                                                                                                                   

3. Skulle du kunna berätta mer om Santa Fe och om din värdfamilj?                                                                    

4. Vad kommer du att sakna med USA när du åker hem?                                                                                     

5. Vem i din värdfamilj står du närmast eller står du alla lika nära?

(Svar)

1. Jag akte till Colorado tva ganger, till Kansas, Missouri och Arizona! Jag har ett goal, jag vill besoka alla 50 stater, det tar ju tiden! :D

2. Mina narmsta vanner ar Justina, Joseph, Victoria, Estefany, Ty, Jasmine, Amberley, och Jaelyn. Men jag har manga andra vanner fran andra stater, jag traffade dem genom olika tournaments! Det ska bli fler! :D

3. Santa Fe ligger ungefar over 7000 feet hogt over havet, luften ar tunn har! SF ar NM's capital! Det ar en mysig och fin stad, naturen ar oslagbar! Santa Fe har mycket art culture och det ar valdigt speciellt har! Jag tycker att staden ar ganska trakig men fin so jag forsoker halla mig upptagen haha! Min hostmom kommer fran Philadelphia och pappan fran Connecticut. Mina hostsisters ar fodda i Philly, de flyttade runt USA innan de bosattade sig har i NM. De ar underbara och snalla! :)

4. Mina vanner och min "andra" familj. Allt som ar bara amerikanskt kommer jag sakna, ata junkfood, sporten, prata pa engelska och ASL. Jag kanner mig dock ganska amerikaniserad nu, det ar inte nytt langre att jag ar fran Sverige, nastan alla ser mig som en amerikan. :) Manga tror att jag ar amerikan for att jag tecknar bra ASL, mina kompisar sager ibland att de har svart att tro att jag faktiskt kommer fran Sverige for att jag pratar bra pa ASL. Men sa fort jag traffar en ny person och jag sager att jag kommer fran Sverige, jag far allas uppmarksamheter! :D Det gor mig so proud! :)

5. Jag star narmast mina host parents, Abby och David. :)

MIRJAM

Heej!! 
1. Vad är den konstigaste frågan/saken/osv som du har fått i USA?

2.Hur är alla amerikanare? Hahah, tänker på alla tvprogram jag sett här hemma, alla verkar omogna, naiva och sura typ.  

3.Vilka saker/vad som är sämst med USA? 

4. Känner du att du vill/kan tänka dig att bo i USA/Amerika en period någon gång i ditt liv efter nu när du tänker på dina senaste månader i NM eller är det här året "tillräckligt"? 

5. Om du tänker tillbaka då du skulle åka till USA och nu när du är i USA, har du förändrat som person eller är du densamma Kalle som du alltid varit, om ja så vilka sätt då?

6. Hittills, vad tror du att du kommer kunna ta med dig hem från USA? Alltså erfarenheter mm. Känner du liksom att dina vyer har vidgats eller har dina åsikter kring ngt ämne förändrats?
Saknar dig massor & vi ses!! kram /M

(Svar)

1. Heeey! Jo, nagra fragade mig om att varfor jag ar har i USA trots jag har forklarat tidigare om att vad utbytesstudent betyder. Far fragor om att Sverige har bara en ars sasong och de tror att det ar bara vinter, jag sa nej och att Sverige har fyra ars sasonger! :)

2. Alla amerikaner ar valdigt olika! Haha du tanker pa amerikanska tv document program! Ja det stammer faktiskt ibland, men jag har traffat varmhjartade amerikaner och so raka amerikaner som sager pa en gang att de gillar inte nagon eller sager nagot opassande rakt ut! Men allmant amerikaner ar oppna och pratsamma! De ar glada och har ett speciellt satt att prata som ar bekvamt och oppet, inte som kalla och stela svenskar! Men de alskar drama! :D

3. Samst med USA ar kollektiv trafik och alla junkfood! Det ar sa svart att hitta nyttiga mat!

4. ABSOLUT! Jag kan tanka mig bo i USA senare igen men inte i New Mexico, jag kanner att jag ar fardig med NM nar jag aker hem igen. :) Det ar inte tillrackligt, for att vara arlig, jag kanner pa mig att vara utbytesstudent racker inte! Jag maste se mer av varlden! Det har har gjort mig mer sugen pa att upptacka varlden! :D

5. Jag kommer alltid vara Kalle, men jag ar mer sjalvstandig och mogen! Jag vagar mer och ar inte radd. Jag skryter mer nu, hoppas att inte svenskar blir trott pa mig for att jag ar van att alla amerikaner skryter, det ar ju typ naturligt for de! Jag har mer erfarenheter och jag har lart mig en massa har, dessa tar jag med mig hem! Jag tanker kanske lite annorlunda nu, nar jag kan ett sprak mer, jag forstar batter pa allt! Det ar svart att forklara! :)Ja

6. Ja erfarenheterna!!! Mina vyer har tagit ett rejalt skjut upp, jag ser och tanker langt bort! Jag kommer aka hem med battre engelska och ASL, mina upplevelser kommer jag alltid beratta for andra, alla roliga minnen, allt jag atit och kopt! Alla platser jag besokt! Alla manniskor! IT'S EVERYTHING! Jag vill bara resa och resa och se mer av varlden, det ar en klyscha att det sags att resa gor en person mer oppen i huvudet. Det stammer fullstandigt! Jag ar mer oppen nu och stolt pa mig sjalv! Jag har sett mycket av andras kulturer, jag kan tanka pa bade perspektiver, fran Sverige och ett annat land! Det ar bara sa intressant! ASL har gett mig jatte mycket, jag blir bara sugen pa att lara mig BSL och AUSLAN! ;) (next step). Jag saknar dig ocksa! Kram!

MOA

1. Det senaste tecknet du lärde dig?                                                                                                                      

2. Det senaste engelska ordet du lärde dig?                                                                                                          

3. Vad tycker du om Switched at Birth? Vilket avsnitt är du på?                                                                             

4. Hur var det i Arizona?                                                                                                                                          

5. Vem städar ditt rum? Du eller värdfamiljen?                                                                                                      

6. Det pinsammaste du tecknat? (pga bristande ASL)                                                                                            

7. Har du skolkat någon gång från skolan?                                                                                                        

8. Bryr du dig mindre om mode i USA när alla amerikaner klär sig så himla fult?                                                  

9. Vad är du mest stolt över?                                                                                                                                 

10. På vilka sätt har du utvecklat som mest?                                                                                                        

11. Du är så jäkla bra! Är glad att det gått så bra för dig! Blir så stolt! KRAMAR!

(Svar)

1. Hmm.. Jag kommer inte pa nagot nu! Men jag lar mig nastan varje dag nytt ord :D

2. Rural! Det kan ocksa betyda bond!

3. Sooo good! Jag ar pa sasong 2, avsnitt sextet tror jag! Men det konstiga ar att manga mina amerikanska vanner tycker att serien ar so dalig. Jag forstar inte haha!

4. Arizona ar bast, sa varmt och skont! Jatte fint dar, I'm sure that you would love the state! ;)

5. Jag stadar allltid mitt rum och mitt egna badroom!

6. Difficult! Jag fragde mina host parents men de kommer inte ihag nagot haha! Jag ska fraga min ASL teacher! ;) (tell u later)

7. Nej aldrig och jag tanker inte gora det haha!

8. Yes, sadly haha.. Men sa fort jag aker till nagon stor stad som Denver eller annan, min clothes instinct kommer fram typ! :D Eller nar jag traffar nya folk, jag anvander modeklader sa de far bra intryck haha!

9. Att jag har lart mig ASL och att jag tog beslutet och akte till USA ensam! Jag har gjort en massa saker som jag kommer aldrig glomma.

10. Ett forbrattat sprak och ett nytt sprak! Jag ar mer mogen och sjalvstandig, more YOLO in me! :)

11. Tacktacktack!! :D Jag ar glad att det har gatt sa bra for dig ocksa! We are proud! :D Kramar!

CECILIA 

1. Vad saknar du mest ifrån Sverige ? (Förutom familj och vänner)                                                                      

2. Kan du berätta om dina vänner i USA? Vilka står dig närmast!? Har du någon bästa vän i USA ?                   

3. Finns det något som du skulle vilja göra annorlunda? Om ja, vad?                                                                    

4. Hur var känslan att få teckna ASL för första gången? Lätt eller svårt?                                                              

5. Den godaste maten respektive äckligaste maten du har ätit i USA?                                                                  

6. När kommer du att åka tillbaka till USA tror du?                                                                                                 

7. Har du upplevt någon drama i skolan, alltså fighter menar jag då?

(Svar)

1. Den svenska luften, naturen, mat och svenskt spraket. Det blir bara bekvamt att lasa pa svenska ibland.

2. Kolla ovanfor, redan svarat. Min "basta" van har ar Justina, men hon ar i Canada nu. :)

3. Jag tackade nej en resa till Hawaii, nagot som jag angrar. Men sa ar livet ibland, jag far val aka till Hawaii en annan gang! ;)

4. So difficult! It wasn't like I have imagined.. Men nu forstar jag allt och tecknar ASL! :D

5. Den godaste hamburger var nar vi stannade i en restaurang i Hatch, syd om NM. Ackligast var nar jag at chemical oatmel...

6. Jag tror om ungefar nagra ar efter nar jag kommit hem!

7. Ja, en massa, men jag var inte involved utan mina vanner. Haha that's High School. ;)

ANNNIEEEEEE

1. Hur trivs du där i USA? Är din skola bra? Bra utbildning? Hur är din framtidsdröm? Vad var det bästa du upplevt? Ser du fram emot att fortsätta med dina drömmar med att resa och så? Kan du berätta lite om vad du har gjort under de senaste tiderna?  Kramisssssssssss!

(Svar)

1. Jatte bra!! Men jag har ju sagt mina ups and downs! ;)

2. Jatte bra och bra utbildning om man ska jamfora med andra staters dovskolor! Det finns en lista pa USA 10 basta dovskolor och min skola ar med pa den listan. :)

3. Stort! Jag vill gora nagot roligt och resa mer! Jag vill manga saker!

4. ALLT! Jag kan inte valja en! :D

5. Of course! Det har fick mig att inse att det racker inte, jag maste mer och mer! :)

6. Jag lovar att skriva mer om vad jag har gjort under de senaste tiderna!  KRAM!!!!!!

CECILIA

Kommer det att vara svårt att lämna USA sen eller kommer det kännas skönt?  Vad är dina tankar kring det?

(Svar)

Ja det blir svart tror jag, men samtidigt kanns det skont anda pa nagot satt! Jag har nu pa sistone kant att jag behover "recharge" mig med Sverige. Ja, det ar mycket tankar om det med hemresan, men jag forsoker undvika tanka pa det for att jag passar pa att njuta av mina sista manader har i The States!

MORBROR

- Vad har du lärt dig av vistelsen i USA?                                                                                                                  

- Vad är bäst/sämst med att bo hemma hos en annan familj?                                                                                 

- Vad skulle du rekommendera till andra som vill göra samma resa som du?                                                         

- Vad är det första du ska göra när du kommer hem?                                                                                              

- Vart i USA skulle du vilja resa efter detta?

(Svar)

1. Allt! Hur jag ska prata pa ratt satt, ASL, ta ansvar over nagot, vara oppen och vaga och samtidigt ha roligt!

2. Bast ar att jag lar mig nytt genom att bo hos en annan familj, det kan vara spannande ibland. Samst ar att jag kan inte gora vad jag sjalv vill utan maste anpassa mig efter dem.

3. TVEKA ALDRIG! Jag lovar dig, de som vill aka men gor inte det kommer att angra sig. Ni som vill aka, gor det, tro mig! Ni kommer uppleva nagot valdigt BIG! Det ar fantastiskt och gar inte att forklara! :D

4. Krama min familj och ata nyttig svensk mat!

5. Jag vill besoka alla platser i USA! Som sagt, jag har ett goal att besoka alla 50 stater! :D

CECILIA

Vad tycker du om din organsation i USA? För och nackdelar?

(Svar)

Jo det ar dock ok, men ibland tex om jag vill aka till en annan stat och det gar inte. Jag maste ha med mig nagon vuxen och organisationen maste godkanna. Min amerikanska organization heter ICES och min svenska heter Explorius. Det ar valdigt harda regler, men man maste ju acceptera det. :) En del av att vara utbytesstudent om man ar under en organization.

ANONYM

Fem snabba frågor!!
Isglass eller Mjukglass?                                                                                                                                      Borås eller Örebro?                                                                                                                                                Rik men olycklig eller Fattig men lycklig?                                                                                                           Vinter eller Sommar?                                                                                                                                            Pool eller Havet?
Två frågor... Vad tror du att Madelienes bebis kommer att heta? Längtar du hem?! :D

(Svar)

1. Mjukglass!

2. Boras sjalvklart!

3. Fattig men lycklig tror jag!

4. Sommar forever!

5. Havet!!

Jag har no idea om vad bebisen ska heta! Och jag langtar hem! :D


Dags för frågestund!!

13 Februari 2014
Fråga vad som helst, det finns inte dumma frågor utan bara dumma svar! :D
Due February 23th!
Ni ska kommentera på det här inlägget om ni har frågor!
Good luck, people! :D
 
 
 

Happily

13 Februari 2014
A picture from today! Happy me! <3
 

 

Svar på frågan!

13 Februari 2014
Miranda: Uppskatta Sverige mer? Vill du fortfarande bo i Amerika i framtiden?
 
Perfect question, jag hade tänkt att berätta mer om vad jag menar att jag uppskattar Sverige mer nu.
Jag har bott här nu sex månader och på sistone har jag sett mycket. Då menar jag att ungdomar där borta i Sverige har frihet. I Sverige kan jag ta mig iväg vart jag vill med buss eller bil eller cykel så lätt. Jag är van med svenska regler och den svenska friheten, jag är inte beroende på andra som här. Ungdomar i Sverige talar till vuxna på ett annat sätt, här måste man formulera sig innan vad man säger något. Killar och tjejer kan absolut inte vistas tillsammans i ett rum här, dock kanske ok men med en öppen dörr så att vuxna kan se genom. Det är också så att många är väldigt religiösa här och går till kyrka varje söndag, jag har fått en fråga många gånger från andra, Vilken religion tillhör du? Jag svarar att jag tillhör inte någon religion, jag brukar kalla att jag är fri. De blir upprörda och tänker att det är galet, men de förstår inte att Sverige är ett sekulärt land. Jag måste be om tillåt för allt här t.ex. om jag vill ha ett telefon nummer, eller om jag vill göra något måste jag fråga och göra så att allt blir bra. Spontana saker funkar inte. Vill jag till tex en kompis eller till mall måste mina värdföräldrar köra mig. Ibland tycker jag att jag blir behandlad som om att jag vore en åtta åring. Från början blev jag ofta arg och irriterad på det men med tiden har jag börjat förstå deras kultur. I Sverige kan jag använda mobil i skolan, absolut inte här. Svenska skolsystemet är different om man ska jämföra med amerikanska skolsystemet. Det är faktiskt irriterande när vuxna följer en överallt i skolan, det handlar om safety och blabla. Det är som när en envis fluga som stör en. Det är faktiskt intressant att prata med en amerikan och jämföra våra kulturer. Jag kommer inte på mer, det finns en massa. Jag tror också att det beror på att jag är under en organisation och måste följa reglerna. Det är säkert olika om man är över 21 och fri och kan göra vad man själv vill här i USA! :D Jag kan absolut tänka mig att bo i Amerika i framtiden men först måste jag resa runt världen och se mer. När jag vill ha familj och jobb så kan jag tänka mig att bo i USA. Men mitt hjärta är alltid Sverige. Jag vet inte vart jag skulle vilja bo, måste först se mer av USA. :) Det beror på. Love USA and Sweden!
 
 

Early Valentine's Day!

13 Februari 2014
Alla Hjärtas dag! Egentligen är det nu på torsdag men då är jag och David i Arizona så vi firade det tidigare. :) Mums tårta med brownie och hallon i!

Hemlängtan

13 Februari 2014
Vissa stunder kommer då jag really saknar Sverige, min svenska familj, mina svenska vänner, mitt svenska hem och allt som har med Sverige med att göra! När jag saknar Sverige brukar jag ringa min familj och prata ut! Att prata med min värdfamilj om hemlängtan kan jag göra men det är inte samma sak, de förstår inte riktigt. :) Idag pratade jag med mina föräldrar och bror i FaceTime, åh vad jag saknar dom! De är really bra på att få mig må bättre och gör så att jag känner mig viktig oavsett vad. Mamma&Pappa, ni är guldvärda. De berättar om livet i Sverige och jag berättar om livet här i USA. Jag vet att Sverige, mina vänner och familjen finns kvar för evigt, det försvinner inte. De fyra kommande sista månaderna försöker jag göra allt som möjligt här i States. Att jag tog beslutet om att åka till USA är en sak som jag kommer inte ångra en sekund. Jag tog en promenad efter pratat med föräldrarna, det kändes bättre. Tro mig, man måste aktivera sig hela tiden som en utbytesstudent annars mår man inte bra.
 
"Tänk inte på negativa saker! Tänk vad du har upplevt under din USA times!! Du har gjort så mycket medan vi andra har bara gjort samma samma saker här i Örebro. Tänk dig, hur många det är som är avundsjuka på dig att du fick den största chansen att bo i USA i helt ett år. Du behöver inte må dåligt för att du fick inte resa till en annan delstat eller det där email, du ÄR i USA och upplever saker som vi andra inte gör. Du har fått massor livserfarenheter om man jämför med oss andra. Jag ser upp till dig när det kommer till: att man ska tänka på positivt och man ska kämpa för det man vill ha. Du har kämpat med USA och du lyckades! Jag ser verkligen upp till dig! <3 Det gör säkert många folk också när du är en sån jättegrym kille! Varje gång vi träffas ler jag så lätt, glädjespridare är du! Jag ser så fram emot att få träffa dig nu på sommar och göra olika saker med dig!" 
 
Fick smset från en nära kompis till mig. Jag säger bara att jag är so happy och dessa orden gör min dag. Det gör så att jag får energi att kämpa genom allt! You are best! <3

February Break!

12 Februari 2014
Nu ska jag bara glömma det som jag pratade om, det blev inte av. Ibland är det so annoying att vara under en organisation, men så är det. Bara att acceptera. Jag skulle egentligen åka och besöka en vän men dropped off. Jaja det är livet. Men mitt i det hela fick jag veta att jag kan ändå åka bort, nämligen till Arizona ändå! :D Det liksom vände och rättade det rätt ändå på något sätt. Jag åker nu på torsdag med middle school boys. Det är tournament där i Tucson, (min värdpappa är coach för basketball team.) Så jag får följa med och "keep" middle school boys. :) Glömde berätta att jag har February Break nu. Har så mycket att göra nu framför och imorgon är det exakt 6 månader här i The States, ofattbart. :) Det börjar bli klar nu ang mitt hemrese datum. Jag vill inte säga det än tills everything is finished! Nu har liksom 60 procent av tiden här gått. Jag kan bara inte fatta det. Men samtidigt jag måste bara säga att jag uppskattar Sverige mycket mer nu. Jag förklarar mer en annan gång. :)
Kraaam!

Hoppas, hoppas...

05 Februari 2014
I´m trying to not have for high expectations.. Jag väntar på en sak som ska svaras snart! Om allt går som det ska vara så ska det bli så roligt! Jag hoppas verkligen att det blir på riktigt! Det är bara så jobbigt att vela hela tiden. Jag kollar min email nästan varje 15 minuter, blir bara galen! Måste få veta snart..! Men, think positive! :D Om det blir godkänt så bokar jag flygbiljetter DIRECT! Det är February break nästa vecka så det ska bli skönt att få ledig och göra något roligt! Ser fram emot det! Nej, jag ska inte ha för höga förväntningar, jag är väldigt bra på att ha för höga förväntningar. Nu måste jag göra min historia läxa. Sen sova! God natt mina vänner! Sorry for no picture.

Super Bowl 2014 - Seahawks Seattle!

03 Februari 2014
Idag har jag upplevt något väldigt amerikanskt! Jag var på en Super Bowl party! Det var faktiskt jätte roligt! Min värdfamilj och jag åkte till en fest och det var många andra folk där också! Det var en massa mat och prat! Alla var bara så glada och skrattade hela tiden! Träffade nya folk, de är so nice! De bara går fram till en och frågar vad man heter och så flyter det på! Amerikaner är inte så stela som svenskar, det har jag märkt! De är raka, öppna och jätte trevliga! Mina kompisar var där! Vi tittade på tv, men jag pratade för det mesta men annars kollade jag nästan på varje reklam som är för roligt! Visste ni att reklamer under Super Bowl är en av världens dyrast reklamer någonsin! Jadå, det var min första amerikanska Super Bowl party! Awesome, det ska bli fler! Det är en del av den amerikanska kulturen, man samlas med andra och kollar på matchen tillsammans samtidigt äta! Seahawks Seattle vann! :D Det är en döv spelare i laget, det var nog varför många av oss hejade på Seattle! Men jag gillar Colorado, jag brydde inte mig om vilket lag som vann men jag är glad för Seattle! :D Jadå, det var allt! Nu ska jag lägga mig och kolla på Switched at Birth som jag startade titta på nyss, tack vare en kompis som övertygade mig att kolla på den! Nu är jag besatt! :D Good night and have a nice night! Kraam!

Comedy!

01 Februari 2014
Igår var vi tre på en 40 års fest! En av deras kompisar fyllde år! Mysig fest, på en restaurang, Thunderbird! Socialade med folk och fotade, mannen som fyller år, hans fru ville jag skulle fota runt så jag gjorde det! :) Här bjuder jag på en fun pic på mina värdföräldrar och mig!

Dinner in cottage and lock down!

01 Februari 2014
Varje Wednesday sover jag i cottage och det ar alltid some students som får åka till mataffären och handla lite mat! Sen åker man tillbaka till cottage och lagar mat själv! Så man behöver inte äta i cafet! Det var rätt roligt! Jag och andra fick lista ut vad vi ville äta! Vi bestämde oss att köpa kyckling med grönsaker wok och ris! Med thaisweet chili sauce och några mer! The dessert var vanilla Ice Cream med olika bär! Mumsigt! Precis efter vi lagat klart och satt oss, vi började precis äta... LOCK DOWN! Det alarmade högt! Vi alla fick springa till ett av många rum i cottage och sitta kvar där! Det var dötyst och så mörkt! Vi fick inte använda mobiler eller prata! Det var egentligen övning men ändå tänk om det var på riktigt! Kanske terrorist attack på skolan eller inbrott! Jag fick uppleva det, ärligt det var lite läskigt! :D Personalen var rädda, för att det var ljud utanför dörren som de låste! Till sist öppnade de och det var två andra elever! Det hände samma sak igår i skolan när jag hade painting class! Vi fick gömma oss i ett rum och väntade tills the principal smsade och sa att det är ok att komma ut! Vilka händelser!

Openminded

01 Februari 2014
Måndags när jag skulle sova över i cottagen, det var föreställning och det handlade om Transgender! Intressant att höra om det! Jag har aldrig sett en döv transgender man! Alla skrattade hela tiden och det var roligt! Han berättade om sitt liv! Vi alla fick fråga vad som helst efteråt! Han vann Miss Transgender World 2013 tror jag! Så fantastiskt! Jag kände på mig att jag har blivit mer öppen när jag kom till Amerika! Jag har träffat black, asian, transsexual, transgender, indian people! Så mix! Amerika är ett land med många olika sort av folk och religioner! Jag har lärt mig en massa! Jag är så glad att har fått se och träffa många olika typ av folk! :D Alla gick fram till Miss Moana Jo, som ni ser jag står bredvid på sista bilden! Alla ville ta bild med honom eller henne! Ni avgör! :D