Bad news..

25 Januari 2014
Som sagt, jag är sjuk. Var ledig onsdags från skolan för att jag orkade helt inte. Förkyld och ont i halsen. :( Är fortfarande sjuk men lite aning bättre nu. Sedan fick jag beskedet från värdmamman igår att resan till Arizona om tre veckor är inställd. Kände bara så jobbigt, jag som förväntade mig en massa! Nu är allt bort rasat. Men jag försöker tänka positivt och se fram emot resan till Austin, Texas i feb instället. Jag får väl åka till Arizona en annan gång i mitt liv. Jag försöker tänka positivt men det är inte lätt när man är sjuk och fått en dålig nyhet. Ibland känns det som att livet suger, men så fort jag tänker på att jag är faktiskt utbytesstudent i USA får jag tillbaka glöden djupt i mig. Jag saknar Sverige extra mer när jag är sjuk, för att man ligger bara och funderar över en massa. Äntligen det är helgen nu. Imorgon kommer två kids hit och vi ska passa de.. Ärligt jag orkar inte så jag får väl smsa någon, kanske Joseph om att sticka och göra något roligt. Jag har alltid älskat solnedgånger för att mitt hem i Sverige har alltid solnedgång, sen flyttade jag till Örebro och jag bodde i en lägenhet med hög utsikt över golfbanan och det var alltid solnedgång varje kväll. Det blev många solnedgång bilder på Instagram hihi. Nu är jag i USA och huset som jag bor i ligger högt på gränsen till en valley. Solnedgånger nu igen! Underbart! :D Jaja nu måste jag sova, det är halv ett på natt här nu. Gäspar* Kramar!

Titta vad jag fick idag!

25 Januari 2014
Blir alltid så glad när jag får presenter från mitt kära hemland! Det ger så mycket, ni anar inte! Denna gången var det min morbror som skickade paketet! Taack så tusen mycket för sakerna! Jag fick ett par vantar, halsduk, en tidning, souvenirs som pennor och suddgummi, almanacka med bilder på min hemstad, Borås! :) Så klart en massa godis too! ;) Åt halv nys.. Svenskt godis är så speciellt, det slår över american candy som är värdelöst!  

Två ändringar!

25 Januari 2014
Här ser ni mitt nya 2nd semester Schedule. Bara Painting och Job Preparation som är nya. Jag fick erbjud att medverka film class men att redigera filmer är inte min grej..Jag föredrar att stå framför kameran och stråla haha! :D Annars är allt samma som vanligt!

Nu slutar MLK dagar!

21 Januari 2014
Martin Luther Kings dagar avslutar idag, imorgon startar jag skolan igen! Då är det andra termin! BARA EN TERMIN KVAR! Känns konstigt, men jag har genomfört första terminen och jag klarade det! Jag ska klara andra terminen! Jag lever min dröm, jag går på en amerikansk high school.. Så fett det låter! Ser fram emot många roliga saker som ska hända framför! Min engelska klass ska spela en pjäs som ska uppvisas nu i maj så vi ska starta träna imorgon! En professionell man som är ASL berättare och skådespelare, Robert DeMayo har kommit till NMSD och ska hjälpa oss med detta! Roligt! Träffade honom idag, då min värdmamma hjälpte honom med boendet. De har känt varandra ganska länge. Japp, annars har helgen varit lugnt. Från söndags till idag sov jag över hos Joseph. Vi tittade på en film, Devil's Due, den dummast filmen någonsin på länge! Haha! Innan vi ville se den sa hans syster att hon måste köpa biljetter till oss för att det är 17 årsgräns för filmen, jag visade att jag hade id. Hon sa att det är hårt med reglerna, typ att de kommer fråga efter ålder. Hon köpte biljett till Joseph, men det var inte någon som frågade efter ålder när jag köpte biljetten. Typical New Mexico haha..Vi åt på Subway innan och Panda Express efter bion! Thats American junkfood! Sorry för bilden, Joseph haha! Sedan på morgonen hämtade Abby mig och vi beställde mat från Jambo Cafe, afrikanska mat! Delicious! :) Jag ska läsa lite innan jag sover! Good night and hugs!

My friend, Andreas!

19 Januari 2014
För ett tag sedan fyllde du och dina syskon 20 år! Grattis igen måste jag säga! Äntligen skriver jag nu om dig va, Andreas?! ;) Vi har känt varandra sedan vi var bebisar! Vi har alltid så roligt när vi träffar, saknar dig! Glömmer aldrig vår resa till Los Angeles, vi måste göras om det igen snart när jag kommit hem! Det ska bliii så roligt att träffa dig igen snart! ;) På bilden visar jag stunden då vi skulle åka och bada, awesome! Sommar med bäst kompis, så fucking bäst! Kraaam på dig! <3

En sanning.

18 Januari 2014
Att vara en utbtyesstudent ar inte sa latt. Jag kan kanna mig sa ensam ibland har I stora USA.. Det kommer stunder da jag kan kanna mig ensam, som att jag vill bara aka hem till trygga Sverige. Som sagt, alla utbtytesstudenter har sina ups and downs. Jag mar battre nu an forsta terminen, da var jag osaker men nu kanner jag mig starkare! Jag kanner pa mig att jag har vuxit som person och blivit mer sjalvstandig. Jag ar glad att jag akte till USA. Aven fran borjan tankte jag bara att ar jag galen som flyttade till desert New Mexico! Men med tiden har jag forstatt vad det ar meningen med att vara utbtyesstudent! Man kastar in sig i en utmaning som man vet inte vad ska handa! Jag har gjort en massa saker som jag skulle aldrig gora I Sverige. Min skola ar en av USAs smallest dovskolor, med bara 125 elever, valdigt liten om man ska jamfora med andra dovskolor med kanske mellan 300-800 elever! Min skola ar mer som familjekansla dar alla vet vem man ar, alla kanner alla. Det kanns anda bra pa nagot satt, jag har ju ocksa varldens bast vardfamilj! Jag alskar dem till tusen! Jag ar ocksa glad att jag far chans att se andra delar av USA, min skola ar en av de basta dovskolorna I USA faktiskt! NMSD ar en rik skola, de har pengar! Det ar olja I marken under var skola, fick veta det nyss. Vi far resa och nya sportuniformer, om t.ex vi ska till annan plats for att tavla, vi tar flyget medan andra skolor far ta bil och kora I flera timmar. Det renoveras ratt mycket pa NMSD campus, jatte fin skola faktiskt! Men det som stor mig lite ar att det finns inte sa mycket att gora I Santa Fe, det finns inte ens bra malls I narheten! Om jag vill shoppa sa aker jag till andra stater haha! :D Tur att vi ska till Arizona snart! Jag brukar inte vara kanslosam I bloggen men det maste man gora ibland ju! :)
 
Jag har ocksa blivit mer YOLO person, jag tanker mer pa livet och vill bara ha roligt hela tiden! Tex sa fort jag funderar pa att gora nagot sa gor jag det direct istallet att saga nej eller vanta med det! :D Jag tanker inte mycket pa pengar nu, jag koper det jag vill ha och njuter bara av min tid har! Tiden som utbtytesstudent ar som sand I glaset. Det rinner och tiden flyger fram! Jag far redan angest nu for att Explorius vill veta nu om hur det ska bli av med hemplaneringen, om jag ska medverka the end of year eller ska min familj komma hit och besoka mig! Maste bestamma mig snart och medddela Explorius! :) Langtar tills feb da startar track and field! Jogga och trana a lot!
 
Vill bara beratta alla resor under varen!
 
* Arizona - 10-14 februari! Da min papa ar basket coach till middle school boys, de ska dit sa jag, vardmamman och vardsystrarna passar pa att aka dit ocksa da ska jag se Phoenix och Tucson! Besoka dovskolan dar ocksa! Kanske Grand Canyon? Vem vet. ;)
 
*Austin, Texas - 27 februari - 2 mars! Tavla dar Academic Bowl Tournament med ca 18 dovskolor som kommer dit! Blir roligt och spannande att besoka Texas School for the Deaf! Om vi blir en av de fyra basta sa gar vi vidare!
 
*Washington DC - 5 april - 8 april! Academic Bowl tavling! Manga dovskolor kommer dit och tavlar! Hoppas vi kan aka dit! :D Ska ocksa bli roligt att se Gallaudet University! Och traffa nya folk!
 
*Philadelphia, New York City under spring break! Med familjen! Problem ar att de aker 8 april, sista dag for mig I Washington DC, sa andra fran mitt lag far aka hem till NM medan jag tar taget norrut till NYC eller Philadelphia och moter min vardfamilj dar! Ska bli fett! :D
 
Sen vet jag att det ska vara nagot tournament for Track and Field I varen men jag vet inte nar! Kanske i maj? :) Hoppas! Sa ska jag kanske planera nagra mer resor men vi far se hur det blir! :D Langtar!! Jag kan ibland inte tro att jag ar i USA som utbtytesstudent, absolut en av de basta sakerna jag har gjort i mitt liv! (It's still now)!
 
 
 
 

En försenad julklapp.

18 Januari 2014
Julklappen från mormor! Tack så mycket! <3 Tidningar, kläder från Thailand, te från HongKong och svenska godis! Jag fick paketet precis efter jag kom hem från Colorado.

Colorado Springs!

18 Januari 2014
Vi några från skolan åkte till Colorado Springs for att medverka Children of Color Summit! Från vänster, Ambi, Jaelyn and me!
Vackert landskap! NM <3
Sovande Jaelyn haha!
Precis kommit in Colorado gränsen, vacker måne.. Älskar att bila i USA, man får se många olika miljöer!
Framme CS! Ledarna sa att vi skulle äta på McDonalds men vi alla protesterade och de ändrade till Panda Express! :D Jag, Tim och Jaelyn!
Colorado Springs Main Street, tror jag! ;) CS är jätte fin stad, med berg överallt!
Dorm som vi övernattade! Jag sov i andra våningen. Hört att det spökas på fjärde våningen.. :o Jag, Victoria och Jaelyn kollade där och jag föll på en soffa och efteråt sa någon att en har dött däruppe, på exakt samma soffan som jag föll på.. Läskigt! :D
Colorado School for the Deaf and Blind! Jätte fin campus, rätt roligt då en kompis till mig har gått där förut som utbytesstudent. :) Läser du här Josefine, jag hälsar dig från en kvinna som jobbar i dorm, Sharon heter hon och person tecknet är SLY. ;) Hon ville säga BIG HELLO. ;)
Lördag var en rekord dag för mig, workshopsworkshopsworkshops whole day.. Så tröttsamt efteråt! Men en pojke som är bara 13 år, han berättade om hur hemskt det är runt världen idag.. Krig, klimatproblem och en massa.. Se på bilden. :( Workshops var i Colorado College.
A street.
Damp i hissen. Vi skulle ut och kolla runt CSDB. Intressant faktiskt! Vi mötte en man som var personal där. Han berättade om olika spökhistorier där haha! :D
En big gran. Läskigt var att vi gick förbi Elementary school, i ett stort fönster, vi kikade in och såg en stor häst gungstol. Vi sa, tänk om den plötsligt gungar.. Senare såg vi en steg på en av byggnaderna, vi fyra klättrade upp på taket.. dumt av oss vet jag haha! Men ack så vackert det var däruppe, såg utsikten över staden!
Vi ville se fotbollsplanen så vi gick runt och letade, till sist såg vi bron över motorvägen. Vi chansade och gick i mörkret. Äntligen såg jag planen efter en stund. :) Efteråt det ville jag och Vicky till BAC, vi trodde vi gick till rätt byggnaden och dörren var öppen. Vi gick vilse runt och vi insåg att det var skolan, korridorer med alla klassrum, det var rätt mörkt men vi trevade nyfiket fram och såg olika klassrum, rätt intressant eftersom det var så tomt, bara vi två! Till slut hittade vi ut och mötte andra! :)  
Utsikten från dorm.
Garden of the Gods.
Berömda stenen, två kameler som kysser varandra.
Det var kallt, det blåste rätt mycket däruppe på berget.
Beautiful!
Gruppbild på students from NMSD & CSDB. Jag ligger på några i bilden.
Vilken underbar helg! Gör gärna det igen! Roligt och lärorikt! Köpte två magnetbilder till kylskåpet och skickade vykort till familjen! :D Jag är glad att jag följde med, Colorado är amazing! ;) Som sagt, jag tackar ja till alla resor inom här i USA! Så jag kan se andra delar av USA! ;) Jag kommer till Colorado igen en dag! Nästa destination blir Arizona! Wonderful! Love my life!!! <3
 

New year, 2014!

07 Januari 2014
2013 var ett fantastiskt ar! Jag gjorde en massa roliga saker och jag for till USA! Tiden har gatt forbaskat snabbt! Om 7 dagar har jag bott har I USA exakt 5 manader! Kan knappt tro det! Jag ar valdigt nojd med mitt 2013! Jag tror pa att 2014 kommer bli bast! Jag kommer uppleva en massa har I USA halvt ar till. Sen aker jag hem till Sverige da ar det sommar. Kommer sommarjobba och bara njuta av mitt sommarlov med min familj och vanner! Efter sommaren startar jag andra aret pa gymansiet! Samtidigt kommer jag se tillbaka och langta tillbaka till USA. Jag ar sa tacksam att jag fick chansen att aka till USA som utbytesstudent! Det ar bara sa fantastiskt! Det ar nagot som alla borde uppleva nagon gang! Livet gar alldeles for fort ibland, jag onskar ibland att jag fick stanna har I USA som utbytesstudent for alltid... Allt forandras hela tiden. Jag kan bara inte fatta det. 2013 och 2014 kommer det vara ett av de basta aren jag nagonsin har haft! At least, jag onskar er en god fortsattning! <3

Fyra underbara dagar!

05 Januari 2014
Så fort vi kom över gränsen till Colorado var det så grönt och bergigt överallt! Satt och häpnade typ haha!
Någonstans i NM eller CO pausade vi och åt på en restaurang. Cracker Barrel. Ganska cool restaurang faktiskt!
Liz > Ally > Abby
Framme i Denver! Spännande! Ovanligt att vara i storstad! :D
Neeeew Yoork! Nää it's Denver! ;)
Så mysig gatan, tror det heter 16th street. Känd gata i Denver!
Första restaurang var Cheesecake Factory! Delicious! Sista gång för mig var när jag var i Kalifornien! :)
Vi gick och spelade biljard i väntan på att klockan skulle bli 9.00 pm.(Fireworks)
Lights everywhere!
Massor folk!
9.00 pm!!! Det var också fyrverkerier 00.00 men tanke på att mina värdsystrar är ganska små så vi tittade på tidigare.  
HAPPY NEW YEAR! :D
Denver Museum of Nature & Science. Om ni besöker Denver, rekommenderar er att besöka the museum! :)
Rolig spegel med färgeffekt! :D #whitetooth
Me and Abbbby!
Testade om vilken sort av flingor som var sötast med socker i.
Där nere åt vi!
Jag och någon dinosaurie haha! :D
Denver DownTown utsikt från Highway!
Denver Embassy heter hotellet! Kände mycket igen då jag bodde på ett likadant i Florida! :D
Whaat?! Min första amerikanska basket match på riktigt! :D
Nuggets Denver mot 76ers Philadelphia! Gissa vilket lag som vann?! Philadelphia! :D Min värdmamma jublade högt, hon är ju från staden! :D Precis innan vi gick in fick alla varsin mössa och det står Nuggets Denver på, naturligtvis Abby förbjöd mig att ha mössan på haha! Vi alla hejade på Philly!
'
Gillar byggnaden i Denver, så coola!
En välbehövlig paus efter en heldag by shopping! Vattnet var så varmt, njöt bara av att va där i poolen! David håller upp händerna hah!
Busiga Liz och me! ;)
Skickade bilden till brorsan i Sverige och retade lite haha! Vi som älskar Panda Express sjukt mycket!
IIIIKKKEEEEEAAA! :D Kände mig bara so Swedish där inne! I was home in a while there. ;)
Last Supper i Chipotle innan vi drog hemåt. :(
Mina sötsaker från IKEA! Ett måste ju! :D
Just love my clothes! Shoppade rätt mycket! Har mer kläder än så på bilden! American Apparel, Forever 21, och HM finns i Denver! Abby sa, "Kalle is in the heaven now!" :D Jag passade på att shoppa en massa för att jag kommer ju inte shoppa igen på månader. ;)
Mina nya låga Dr Martens! Looove! Var osäker länge men bestämde mig att köpa! Ångrar inte mig en sekund! ;)
Just det, jag saknar redan Denver! Good memories with my host family! Jag tackar att jag fick chansen att se annan stat och städer med min värdfamilj! Det bästa är att de har redan planerat nästa resa om allt går som det ska vara eller inte. :) Lustigt är att jag ska åka till....Colorado igen nu på fredag tror jag! :D Fick förfrågan om att medverka Students of Colors Meeting. De ville att några bra elever skulle följa med. Så jag följer med några från skolan och vi kommer besöka föreställningen och sova över Colorado School for the Deaf i Colorado Springs! Blir spännande! :D körde förbi CS och det var jätte fint! Jag är jätte glad att vi åkte till Denver! :D Jag kommer dit igen en vacker dag! :)  
 

Hemma från Denver!

05 Januari 2014
Nu är jag hemma igen.. Det känns konstigt, jag älskar Colorado! Så vackert och annorlunda där. Vi kom hem imorse, typ kl tre på natt. Jag sov för det mesta i bilen så tiden gick snabbt hemåt. Nu i nästa inlägget ska jag berätta om vår mini resa till stora Denver, som jag älskar fullkomligt! <3