Älskling!

27 Augusti 2013
Jag saknar dig och älskar dig hela tiden! Det är jobbigt att vara ifrån dig en lång tid! Jag vill bara att du ska komma hit och se hur jag har det här! Även ibland vill jag bara åka hem till dig och gosa med dig som jag kan göra när som helst när jag är med dig.. Du har varit här förut så du vet lite hur det ser ut här! Vi klarar det här! Du vet vad vi har pratat om. När jag kommer hem så ser jag fram emot att dela livet med dig igen, som jag saknar! Jag älskar dig så oändligt mycket, min pojke! Snart vaknar du och cyklar till skolan! Som ni vet att det är åtta timmar tidskillnad från New Mexico och Sverige! Jag saknar dig, snart blir du 18! Spännande! :D <3 Här kommer en bild på min pojke när jag överaskade honom på äventyrklättring och picknick! Det var hans tidiga födelsedags presenter innan jag åkte! I love you and it´s always WE!
 

Albuquerque

27 Augusti 2013
Igår körde vi till Albuquerque som ligger en timme söder om Santa Fé. Vi gick på malls och åt på en restaurang, åt världens godaste krispig kyckling! Annars tog vi det lugnt och strosade runt. Som vanligt gick jag raka vägen till Forever21 som är (svenskars favorit) och hittade en skit snygg linne å en halsduk! Sedan gick jag och min värdmamma till Hollister där köpte jag en mysig flanell skjorta! Nöjd är jag! Efter det provade jag dricka Bob´s tea eller vad det nu heter! Det smakade rätt gott, det var några bär och is i! Tyvärr tog jag inga bilder här gång..
 
Idag har jag fått ett idkort som jag ska bära hela tiden i skolan, för att kunna komma inne och visa att jag tillhör skolan! Mina klasskamrater är trevliga och hjälpsamma, vilket är bra ju! Men lite förvirrande att man har sju lektioner varje dag och i varje lektion är det olika folk! I Sverige har man en riktig klass och alla är med i samma lektioner varje gång, det blir som familjekänsla i klassen! Alla får varsin laptop som man ska använda under året! Alla lärare är rätt trevliga och snälla men vissa kan vara stränga haha! Det är bara att göra vad de säger och lyssna fint..!
 
God natt mina läsare! :)

Thursday

23 Augusti 2013
Första skoldagen måndags och en bild på landskapet från idag. :) Jag älskar naturen här.. Såå skönt att gå ut i bara short och linne när det är kväll, vinden är varm här!
 
 

Lunch i skolan

23 Augusti 2013
Så här brukar min lunch i skolan se ut! Ibland är det god mat, ibland inte. Man får bara hämta mat en gång, mat tanterna ger oss bara en portion till varje person! Så är det nästan överallt i USA! Maten på bilden är ett bra ex av New Mexikansk mat!

"Yard for sale"

19 Augusti 2013
New Mexicos flagga & USA flagga.
Jag får aldrig nog av naturen här..

Igår körde vi runt ett vackert område som heter Aldéa tror jag, där stod skylt överallt "Yard for sale". Lite konstigt, men alla folk öppnade sina garage eller porterna till trädgårdarna, så att alla kunde gå runt och fynda olika saker. Nästan som loppis kan man säga.. Lustigt att båda min svenska och amerikanska familjer gillar att gå på loppis haha! En intressant fakta angående alla turkosa portar som VARJE hus har i Aldéa: En turkos port skyddar mot onda och helvetet.. märkligt! :D
 
Efteråt var vi på en liten begravning ceremoni, mina värdföräldrars kompis som förlorade sin bebis för några månader sedan. Många kom dit och ville fira för familjen. Det var inte så sorgligt, alla var glada och busade med varandra, speciellt barnen!! :) Vackraste var nog när alla barn satt ring runt kvinnan och mannen som förlorade sitt bebis, de öppnade en ask och många fjärilar flög ut till friheten från asken. Alla barn blev fascinerande! :D
 
Jag köpte också en amerikansk mobil, vilket betyder att jag har två mobiler nu! Lite jobbigt men jag vänjer mig så småningom att ha två mobiler. ;) Köpte också saker till skolan, t.ex. block, pärm, pennor och några till! Jag är nöjd! Idag var jag på skolan och skrev på olika papper om olika saker, ointressant info vet jag! Senare gick alla till aulan där babblade rektorn om skolgången 13/14, alla nya elever på skolan fick stå på scenen och berätta om vad man heter, ålder, från, m.m. Tur att jag inte glömde något och tecknade flytande.. PUH! :D Jag ska senare visa bilder på min skola och huset som jag bor i! Det var ovanligt varmt idag, vi åkte till Starbucks efter skolan och jag beställde Double Chocolate Chip! Världens awesome dryck just nu enligt mig som bjuder på en bild!
 
Ps, jag älskar och saknar dig Simon! <3
 
 
 
 
 
 

Plaza Park

15 Augusti 2013
Vi var ute och åt på en mexikansk restaurang! Jätte god kyckling sallad åt jag! Vi firade för min ankomst! :) Det var mysigt, vi pratade om allt och allt. Efteråt körde vi och kollade i stan, en plats som heter Plaza. Många folk hängde där och tittade på ett band som sjöng, träffade några döva! En tolk stod på scenen och översatte allt, väldigt coolt! Jag kämpar fortfarande med språket haha! :D
 
 
 

Utsikten från huset

15 Augusti 2013
När jag vaknade imorse, gick jag till altanen och.. häpnade över utsikten! så stor och vacker! Jag satt där och åt lite frukost, underbart! Värdföräldrarna var på jobbet och mina värdsystrar var på skolan.

Raspberry and Pork

15 Augusti 2013
När jag kom till huset fixade min värdmamma lite mat till mig! Hon är såå trevlig och förstående! De försöker göra mig förstådd, vilket är bra! Jag frågade de hela tiden om hur man tecknar olika saker som fanns i huset, som tur är de tålmodiga! :D

USA!

15 Augusti 2013
Landvetter Airport.

Jag är framme, kom igår natt! Resan var lång och tråkig, men som tur hade jag med mig tidningar och böcker som jag läste. Annars sov jag då och då! Jag flög från Landvetter till Helsingfors, där i Finland väntade jag ungefär tre timmar på nästa flygplan till Chicago. Jag såg en skyskrapa utanför flygplatsen och det stod WTC, komiskt nog hehe! Flygningen till Chicago var såå lugn, jag satt mellan två personer på mitten av 2x3x2. Jag var inte så nervös då men tänkte inte på att jag var på väg till USA, jag funderade mest över andra saker. En flygvärdinna som kunde lite ASL försökte teckna med mig, "Chicago is my home!" När jag landade på amerikanska marken kändes det konstigt.. Jag fattade nog fortfarande inte än. Där mötte jag en person som skulle hjälpa mig genom flygplatsen. Taaack och lov säger jag bara! Chicago Airport är såååå stor, jag fick åka air train genom flygplatsen! I Chicago måste man hämta sina väskor igen och checka in de! Nu förstår ni hur stor den är hahaha! Annars skulle jag bli vilse! I ett väntrum satt jag och väntade över tre timmar på nästa flygplan till Albuquerque! Tuuuur igen att jag hade böcker att läsa! När jag satt mig i ett litet flygplan till Albuquerque kändes det i magen, jag förstod att min resa startade! Under hela vägen hade jag sällskap med en gullig amerikansk tant som satt bredvid mig, som babblade om Santa Fé! Det åskade rätt mycket också! Jag kunde se det tydligt från mitt fönster! På flygplatsen i Albuquerque välkomnades jag glatt av min värdpappa och kontaktpersonen! De bar ett skylt som stod, "Welcome Kalle!" Jag var såå trött och sliten men försökte ändå kommunicera med de! Sen körde vi hemåt!
 
 
 
 

"Farewell party"

10 Augusti 2013
Idag hade jag farväl-fest hemma hos mig för att jag fick veta att jag ska åka till USA nu på tisdag! Alla släktingar kom och firade med oss! Det var såå fint, fick några presenter men mest dollar! Vi åt hamburgare med cole slaw. Min underbara syrra bakade en så god amerikansk tårta! Tusen tack mamma och pappa att ni fixade festen! När alla åkte hem kändes det i magen att det är snart dags.. Alla sa hela tiden: "Lycka till, ha det så roligt nu och vi tänker på dig!" Jag kan fortfarande inte fatta att jag ska göra det!! Något som jag har alltid drömt om och nu plötsligt går min dröm i uppfyllelse!
(Jag är medveten om våra roliga foppaskor haha!)
 

Väntar och väntar

08 Augusti 2013
Jag väntar fortfarande på datumet som jag ska åka plus flygbiljetterna.. Det är så retligt att inte få veta något alls..!! Bilden är en av platserna som jag vill besöka när jag är i New Mexico. White Sands National Monument heter stället.  
 
 
 

Amerikanska Ambassaden

05 Augusti 2013
 
16 juli var jag och mamma i Stockholm på Amerikanska Ambassaden där fick jag en intervju för att få visum till USA. Innan träffade jag en tolk som var så trevlig och vi gick genom säkerhets kontrollen inne i ambassaden medan mamma fick vänta utanför. Det var måånga andra utbytesstudenter där också som satt och väntade, lite pirrigt var det i magen hihi! :) Väntade kanske i en timme i väntrummet tills det var min tur och intervjun startade. Det tog faktiskt bara under en minut haha! Hade med några viktiga saker med mig som man skulle ge till de. Gick bra! Efteråt åkte vi hem! :) 
 
 

New Mexico

05 Augusti 2013
Som ni ser, rubriken säger allt! :D Jag ska tillbringa mitt år i en liten stad, Santa Fé. Med ungefär 50 000 invånare. Min värdfamilj består av två föräldrar och två flickor! De är jätte trevliga och glada!! Nu behöver jag inte vänta länge! Jag är såå glad över att fått en placering! Min skola heter New Mexico School for the Deaf som ligger mitt i staden! Snart får jag lära mig amerikanskt teckenspråk som jag alltid velat kunna! :D Jag ser fram emot att lära mig amerikanska kulturer, träffa nya folk och allt som möjligt!!
 
 

Mitt första inlägg

05 Augusti 2013
Först och främst skapade jag bloggen för att kunna skriva om mina vardagar när jag är i USA i ett år så att mina kära och nära kan följa mig och se vad jag gör. Mycket bättre än att berätta allting om vad jag har gjort under året när jag kommer hem, vilket skulle bli jobbigt haha!
 
Jag har alltid älskat något som har utomlands med att göra, t.ex. resa eller plugga utomlands. Efter två resor till USA med familjen bestämde jag mig att åka till USA som utbytesstudent. Sista resan var ifjol. Detta hände när jag satt i flygplanet på väg hem till Sverige sa jag till min mamma att jag vill åka till USA som utbytesstudent. Hon sa genast att det vore bättre att göra klart gymnasiet i Örebro! Jag suckade men kunde aldrig slita mig ifrån tanken! Jag känner några personer som var borta på utbytesår i USA, de berättade om minnen för livet och vad de lärde sig! Efter några veckor åkte jag hem en helg och startade genast datorn, sökte upp organisationen Explorius hemsida som jag tyckte verkade bra! Jag fyllde i anmälningsforumlären och skrev ner ALLT! När det stod skicka längst ner i hemsidan hämtade jag föräldrarna så att de skulle se. De sa att vi får vänta med det. Men jag TRYCKTE!
 
Nu har ett år gått.. Jag har gjort nästan allt klart nu, har haft antagnings intervjun,  gjort en massa papper arbete, vaccinationerna, visumet, och samlat pengar som ska räcka till året! Jag får ju inte något studiebidrag under året. Under tiden har jag väntat och väntat på placeringen. 1 augusti 2013 fick jag veta vart jag skulle hamna i USA! Äntligen kan jag förverkliga min största dröm! Jag berättar mer om placeringen i nästa inlägg! :)
 
Ha det så bra! <3