På väg till Denver!

31 December 2013
Jag tar inte med min dator så jag får istället njuta av tiden där! Ser så fram emot att besöka Denver! :D Gott nytt år och ha det toppen! Vi ses snart igen! ;)

Här kommer jag, Denver!

31 December 2013
Vi åker istället imorgon till Denver! För att vi vill fira nyårsafton där, om vi kommer 1 januari eller senare så skulle det inte vara lika mycket energi och puls i staden! Så vi åker tidigt imorgon på morgon! Jag ser väldigt fram emot att besöka Denver! Kommer att shoppa, lufsa runt i staden, fika, besöka olika restauranger, bada pool i hotellet, och ett måste som vanligt, nämligen IKEA! :D Jag tror att jag kommer känna mig hemma i IKEA, där ska jag köpa a lot Marabou och svenska godis samt äta potatismos med köttbullar och lingon! Hur svenskt låter det?! :D Nu måste jag packa och fixa mig! ;) Min mamma smsade en bild idag, en bild där familjen sitter och fikar i flygplatsen! Exakt samma plats där då vi sade hejdå och en massa kramar innan jag for till USA.. Fick gåshud, jag saknar min familj jätte mycket! Jag har firat nyårsafton utan familjen några gånger tidigare, det ska gå bra! :)
 

Postcards!

30 December 2013
Jag har alltid älskat att få vykort från någon som rest iväg eller likadant! Men jag själv är dåligt på det! Jag bestämde mig att jag ska börja med det nu! Tex snart åker vi till Colorado, då ska jag skicka vykort till mina vänner och nära! Nyss skickade jag fem vykort! :D Jag har även börjat köpa magnet med bilder som man kan ha på kylskåpet! Inspiration kommer från min morbror! Han har typ många på hans kylskåp! Alltid roligt att kolla på minnen varje gång man öppnar kylskåpet! Jag köpte en liten bild på Santa Fe som jag kan ha på kylskåpet! :D

Annie!

30 December 2013
Min värdsyster Ally var med på en teater grupp, idag tittade jag på teater! Det var rätt roligt, handlar om en flicka som heter Annie. Jag tror att ni har säkert hört historien. Den tredje tjejen från höger är Ally! Min värdpappa var också med på teater som statist! Tolken var på platsen! Det gick bra! Efteråt var vi på en begravnings ceremoni då någon flicka i skolan har dött. Sorgligt, vi var där kort och drog hemåt efter!

Nanny!

30 December 2013
Bry inte er om mitt face!  haha! Men Nanny åkte hem, mina värdsystrar kallar henne för det. Hon är deras farmor. Förresten hon är från England. Men flyttade hit och gifte med en amerikan. Alltid roligt att träffa någon som är från Europa här i USA! Man känner genast "common"! Det känns konstigt nu, jag som blivit van att ha någon hos oss som mormor eller morfar eller Nanny. Nu är det vi fem igen! :) Det är dumt att fota bilden från kameran, ska inte göra det igen! :D

Hurry up...

28 December 2013
Snart åker vi till Denver, Colorado! Jan 1 åker vi! Blir roligt, äntligen ska jag få tillbringa en tid i en stor stad! All shoppings, restauranger, sevärdheter och bara få känna stor stads puls! Det blir sex timmars bilresa dit, men äsch! Det är ju värt! Blir skönt att komma bort från Santa Fe, dessutom har jag aldrig varit i Colorado förut! :)

Min amerikanska julafton 2013!

27 December 2013
Vi började julaftonen med att vakna tidigt på morgonen! Glömt hur tidigt det var men tror halv sju! Gissa vem som väckte mig..
Det var Liz som väckte mig genom att klappa på mig medan jag låg och sov haha! Värdpappan varnade mig kvällen innan att tjejerna kommer vara ivriga och vakna sååå tidigt! :D Jag såg också att Ally satt och organiserade alla julklappar i olika hög dagen innan, då jag lade fram alla julklappar under granen!
Amerikanska traditionen är att vakna tidigt på morgonen och då samlas familjen för att öppna julklappar tillsammans! Vi firar 25 december för er som inte vet! Jag köpte en super bra dammsugare till värdföräldrarna då de klagat på att deras gamla är så dålig! ;) Min familj skickade en stor låda som kom fram 22 dec, i fanns det julklappar till min värdfamilj och till mig! Min mamma ordnade julklappar till mina värdsystrar! :D Tack för hjälpen, mami! Jag blev förvånad att jag fick ganska många julklappar! Förresten det var bara fem personer plus jag som firade julaftonen! Då övriga släktingar kunde inte komma av något skäl. Men det var mysigt ändå! :)
Här ser ni min outfit! Pyjamas kläder.. Jag kollade tidigt på morgonen om andra hade på sig fina kläder eller inte, men alla hade pyjamas! Så jag behöll mina kläder kvar på mig haha! Vi firade julaftonen med pyjamas kläder! Konstigt va?! :D Tror att det beror på att det är nästan bara vi som firar julaftonen med barnens farmor. Så det blev väldigt avslappt och lugnt. Vi skulle fira julen i Connecticut men blev här istället! Vi åt en massa och det blev typ små mat hela tiden! Nästan samma som Thanksgiving mat fast med skinka! ;) Jag älskade stämningen när vi alla var så glada och skrattade! Vi berättade om jokings medan vi åt! Sen fick vi alla sätta på våra huvud en jul band som min värdfarmor gav! Vet inte varför men jaja! ;)
Jag fick följande saker:
Mössa, halsduk, röd tröja, bok om NM, en bok som låter spännande, två bio biljetter, godis, kopp, en tshirt, en skjorta, presentkort på en bokaffär, resedagbok, en bok om 1000 platser som man måste se innan man dör, och en tröja med tryck University of Connecticut som finns inte med i bilden! Hoppas jag inte glömmer något!
Fick iden om att jag ska en dag göra så här med boken, jag ska blunda mina ögon och bara välja en sida! Där står det en plats som man måste bara besöka, vart som helst i världen! Kollade och det var sååå många olika platser som jag bara måste resa till! :D Älskar den bok!
Annars kändes det konstigt att inte fira julen med min kära familj i lilla Sverige.. Men det kändes ändå på något sätt att vi är nära varandra trots avståndet! Pratade med familjen i FaceTime under julaftonen, saknar dom så mycket! Jag älskar er! <3 samtidigt är jag glad att jag fick möjlighet att fira julen med en annan familj, jag fick se hur en riktig amerikansk julafton funkade! Nu måste jag sova och I'm Mr. Tired! <3
 
 

December 24th

27 December 2013
Det är en tradition för familjen att göra hemgjorda pizzor på den 24 december kvällen, dagen innan julaftonen! Här visar jag tre roliga bilder! Jag fotade mest med kameran, sorry me! ;)
 

Merry Christmas!

27 December 2013
 

Om nagra timmar...

25 December 2013
ska jag upp och oppna julklapparna! :D Enligt amerikanska traditionen ska familjen ga upp tidigt pa morgon och oppna julklapparna! Blir spannande! :D Miiiiin forsta amerikanska julafton nagonsin! Looking forward to celebrate with you Longos! <3 Merry Christmas everyone!

Plaza tonight!

25 December 2013
Var ute i Plaza ikvall med familjen! Santa Fe's famous Christmas streets kan man saga! Massor bruna papper med ljus i overall, jatte vackert att se pa! :) Drack varm choklad och njot bara av att mingla runt. Traffade nagra fran skolan. Annars var det lugnt! Det var kallt, jag var nog dum som valde att anvanda converse.. haha :D Fros om fotterna hela tiden! Synd, jag fotade mest med min kamera, det finns mer coola bilder i min kamera istallet. Far val visa annan gang! :)
 
 

Slalom with Litherlands!

25 December 2013
Nicky, Carol, jag, Ken, Christina.
Ramlade en gang haha! De ar valdigt duktiga pa att aka slalom! De ville aka svart backa hela tiden! ;)
Tankte direkt pa dig, pappa <3
Finally, nu sag man hastarna! Forsta gangen letade vi i 2 hrs!
Haft en nice helg med Litherlands! Akte slalom och hade det roligt! Vi var i LV, en stad i NM och kollade pa en parad som heter Light haha! :D Intressant!  Sista bilden paminner lite om miljon i serien Walking Dead, jag alskar serien fullkomligt! Haha! ;)
 

 
 

Winter Variety Show!

25 December 2013
Justina, jag och Joseph! Det gick galant bra! Det var flytande och vi skrattade så mycket! En bra föreställning! Roligt att se på andras också! :)

Tired!

19 December 2013
Mitt rum.. städade hela mitt rum nyss. Är så trött, nu ska jag gå och fixa mig för att jag behöver sova haha. Är taggad inför Winter Variety Show imorgoooon! Tränade lite idag med de två, ska träna mer imorgon bitti, senare på kvällen startar det! :D sååå skönt att jag gjorde klar alla läxor under veckan så jag har free time! Bra va! Davids mamma är här nu, hon flög hit från Connecticut. Alltid trevligt att träffa min värdfarmor haha. ;) Jag gjorde ischoklad igår och de verkar gilla det!
 
God natt, puss!
 

Planning!

18 December 2013
Det blir fullt upp nu! Imorgon ar det sista traningsdag for basket! Torsdag ska jag forsoka aka till Sears for att kopa julklappar till hostparents! Har bestamt mig vad jag ska kopa! Hoppas de blir nojda! Fredag ar det Winter Variety Show, dar ska manga elever visa upp sig pa scenen genom att sanga pa ASL eller nagot! Jag, Justina och Joseph ska sta pa scenen och prata om vara lander! Vi kommer ju fran olika lander! :D Var forestallning heter Cultureshock. Hoppas det blir bra! Sen senare pa fredagkvallen aker jag till Litherland, en familj som vill jag skulle folja med och aka slalom med dem over helgen, kommer sova over dem. Blir roligt! Jag blir nog onabar pga det ar inte nagot internet eller nat dar! De bor I skogen nara Las Vegas i NM. :) Ar hemma igen pa mandag morgon! Langtar att aka slalom!!! :D Langtar fett att anvanda min nya neon orange slalom byxa som jag kopte i REI! :D Kommer fota mycket! Det ar inte langt kvar till Christmas Eve! Mamma skickar julklappar till vardsystrarna pa posten fran Sverige. Arligt talat, det kanns lite konstigt att inte fira julen med min familj.. Nu har jag varit har over fyra manader och det har varit ups and downs. :) Far bara gashud over att tanka att jag ar i USA som utbytesstudent.. Jag lever min drom! Det ar fortfarande lite osakert om en viss saker, hoppas det loser sig snart. Dec 24 lamnar Justina for Canada, det ar ofattbart. Vi som kom varandra nara och det kommer bli sa tomt har utan henne. Blir alltid glad nar man ar med henne, ar sa glad att jag har en valdigt bra kompis har! Vi skulle aka slalom tillsammans for en vecka sedan men hon kunde inte sa vi forsokte hitta ett annat datum men det verkar upptaget for oss bade sa vi ska traffa dagen innan hon flyger hem! Kanns konstigt att vi vet inte nar vi kommer traffa igen, kanske om nagra ar! Planerar redan att besoka henne i Canada nagon gang! Toronto, Nigara Falls, massor mer! So wonderful! Men den varsta nagonsin ar att jag... kommer en dag lamna Amerika. Tankte pa det idag, att jag kommer verkligen gora det en dag och atervanda till mitt nya gamla liv i Sverige. Jag som byggt upp mitt liv har, varldens bast hostfamily, kompisar, rutiner, engelska och till sist ASL. Kanns ofattbart aven om det ar langt kvar, lite mer ett halvt ar kvar. Usccch, ska inte tanka mer pa det!!! Har ser ni mitt skrivbord i mitt rum. Love decoration!
 
 

Live your life while you can

17 December 2013
 

RRC pic!

17 December 2013
Jag langst till vanster med armen I luften! :D
 

Rollerskate!

16 December 2013
Testade rollerskate för första gång idag! Liz var på en birthday party, passade på att prova också :D Roligt!

Huset fullt med barn!

16 December 2013
Glömde vilken dag under veckan, men vi var hos en familj, vänner till mina värdföräldrar. De bjöd oss och andra på något typ av biscuit party där man kunde dekorera kakor med cream av olika färger haha! Jag vågade inte äta så mycket pga det var fullt av små kids därinne! Jag orkade inte att bli sjuk igen. :D
Jag och alla kids!
 
 
 
 

RRC weekend!

15 December 2013
Roadrunner Classic, en tradition för min skola då varje år kommer Colorado dövskolan, två Arizona dövskolor hit och det är basketball tävlingar, Academic Bowl också! Här året kom bara två dövskolor, dövskolan i Phoenix kunde inte komma. men vi hade olika saker att göra. Jag var med i basketball, men satt för det mesta haha. Vi killar på NMSD vann Championship! Äntligeeen! Tjejer från Arizona vann! Annars vann Colorado Academic Bowl och vi kom på andra plats. Sen var det olika priser för olika saker, t.ex. AllStar player, good friend, m.m. Det var rätt roligt! Träffade och socialade med folk från Arizona och Colorado. Träffade några kompisar från CO. :) Det var disco igår kväll och jag åt en massa doppade jordgubbar i choklad, så mumsigt! Tog det rätt lugnt och plötsligt var det söndag och jag är hemma nu. Snart ska jag, Abby och Liz sticka till Walmart och mataffären. Ska köpa ingredienser till ischoklad. :) ska också skriva vad jag gjorde under veckan.
Jag, Hadassah, Jasmine, Ty.
Goa Vergena och jag! :)
Frukost med Justina och Joseph!
Ni mååååste smakprova det! Heter FryBread, en indianskt bröd med houng och socker på. Många är indianer här i NM och brödet är populärt!
 
 
 
 
 
 
 

Vilodag!

10 December 2013
Vaknade tidigt imorse för att se om jag orkade till skolan men kände att det var bättre om jag var hemma istället. Så jag var hemma idag och sov länge. vaknade och gjorde iordning tvätten, disken och städade lite i mitt rum. Åt frukost och tog det lugnt. Satt i tv rummet och surfade i datorn, tänkte göra mina läxor, men lärarna skickade inte några så. Nyss hämtade jag posten också. Nu är jag i köket och dricker te som David köpte till mig igår. Te smakar dock ok, har smakat bättre haha! Jag räknade hur många dagar det är kvar tills julaftonen, bara 15 dagar kvar! För er som visste inte, man firar julafton här den 25 december istället för 24. :) Ska bli spännande att se vad min första amerikanska julafton har att erbjuda! :D Jag vet bara att barnens farmor och farfar och några släktingar kommer hit från Connecticut över julen och nytt år! Blir säkert roligt!
Mamma och syrran skickade några bilder på hur det ser ut i Sverige, sååå mycket snö! Mer än här! En bild på vårt hus i Sverige, ser ni hur mycket snö det är? :D Måste bara berätta en sak, folk här får panik när det är några centimeter snö.. tror att det är typiskt av folk som bor söder här i USA, de är så nojiga haha! Men NM har ju snö varje vinter så de borde vara förberedda på det asså.. Fick också några bilder och vykort från Nya Zeeland, mina morföräldrar och morbror är där på semester. Måste åka dit någon gång i mitt liv! :D

Bad event.

09 December 2013
När jag kom hem från tournament, Abby sa att jag hade ett paket från posten. Men paketet var försvunnet. Vi letade överallt i huset tills sist fann jag det under bordet och gissa hur det såg ut! Sönder rivet, såå typiskt av Hollis, en av husets hundarna. Haha! Men jag fick i alla fall godis, tre Magazines och pengar från farmor och farfar! Taaack så mycket! <3 Blir alltid glad när jag får något från Sverige!
Liz blir alltid också glad när jag får något paket, hon vet att det innehåller godis haha!
 
 

Desert Tournament!

09 December 2013
Victoria, jag, Joseph, Ambi & Kimmy! Vi åt i McDonalds när det var typ paus under the tournament
Hade Desert Academy Tournament från fredags tills lördag. Alla high schools i SF tävlade mot varandra i basket. Vår skola kom på sexte plats av åtta skolor, inte dåligt haha. Men det var inte så roligt enligt mig. Jag fick inte spela alls förutom 30 seconds på första matchen. De två andra matcherna fick jag bara sitta och glo på matcherna. :( kan ändå förstå att jag är newcomer i laget, men ändå...! :) Sov över i cottagen. Äntligen var jag hemma igår.
 
 
 
 

Det suger att vara sjuk..

09 December 2013
Blev nog matförgiftad igår när jag åt något.. Spydde hela natten, det var verkligen inte roligt.. Det är ju tredje gång också. Nu får det ge sig nog! Vet inte om jag ska till skolan imorgon, ska vakna imorgon och se om jag orkar eller inte. Jag har tur som har snäll värdpappa som åkte till mataffären för att köpa blåbär juice och nypon te till mig. :) Det känns jobbigt att ha magsjuka och samtidigt vara långt borta från mitt riktiga hem.. När det är något problem ringer jag alltid min mamma, (hon kan allt). Saknar min familj. Även att jag kan alltid prata om allt med min värdfamilj, är väldigt glad att jag hamnade hos Longo, världens underbarast värdfamilj! De hjälper och stöttar alltid mig. Ska skriva i nästa inlägg om vad jag har gjort under veckan.
 

The truth.

09 December 2013
 

My days

02 December 2013
Sjukast! Kan knappt fatta det! Dec 13 blir det 4 månader här i The States. Jag har tänkt att köra med frågestund nu i Jan, så ni får väl vara tålamodiga! ;) Jag säger till i ett inlägg där ni kan starta skriva frågor. :) Imorgon startar skolan igen efter en veckas lov. Blir ändå roligt att träffa alla igen! Nu är det bara 3 veckor kvar tills vi har Christmas Break! :D Jag ska till basket träning ikväll, 8 pm till 9.30 pm.. Suck men nu får jag ge mig! :)
 

Sometimes you have to give back

02 December 2013
Igår bjöd jag ut familjen på en restaurang som heter Red Lobster. Mycket sea food. Jag åt lobster och shrimp. Ganska gott faktiskt! Jag menar att man måste ge något tillbaka ibland till sin värdfamilj för att de valde att ha mig i deras liv. De betalar ju mat, vatten och allt åt mig. De blev jätte glada för det. :) Det kändes bra efteråt.
 

My American grandma

02 December 2013
Hon var här under två veckor på besök. Hon lärde mig en massa om hur dövas rättigheter funkar i USA och många andra också! Det var alltid intressant att sitta ner och prata med henne, hon vet ganska mycket om allt haha! Hon flög hem till Philly. :) Som ni ser på bilden, hon gör ett speciellt tecken "I love you". Det tecknet startade här i USA av döva och efter det har det spridit överallt i världen! Många hörande vet det tecknet! Hon gav mig en tshirts och det stod ILY! :) Coolt!
 

The day after Thanksgiving

02 December 2013
BLACK FRIDAY!!!! DÅ ÄR ALLA FOLK GALNA OCH TRÄNGER I AFFÄRERNA FÖR ATT SHOPPA DÅ ALLA VAROR ÄR PÅ REA! VISSA FOLK CAMPAR UTANFÖR AFFÄRERNA FÖR ATT VARA DEN FÖRSTA SOM KOMMER INNE TIDIGT PÅ MORGONEN! Så galet var det faktiskt inte för mig haha! Vi åkte ungefär 12 am och kollade runt i malls, jag tycker att alla som bor här i NM är så mjuka och respekterar varandra i affärerna, det var lite extra med folk men inte så farligt som jag föreställde mig! Men kan tänka mig att det är extremt typ i NYC eller LA! :) Familjen som varnade mig att det kan bli så att folk slår varandra och det blir polis inblandad.. Tydligen har de upplevt när de bodde i östra USA. Men har hört nyheter att några blev skadade pga folkträngseln! Sjukast!
Jag köpte en mössa och en pyjamas byxa som jag kan använda som mjukbyxa. Haha ;)
Christmas tree in the mall :) Som ni säkert vet, jag har redan sett julsaker i affärerna för typ tre månader sedan.
 

Hur var min första Thanksgiving?

02 December 2013
Mat, mat och mat hela day! Jag var sååå mätt på kvällen! Det kom 21 folk till vårt hus och firade Thanksgiving tillsammans med oss, det var så trevligt! Pratade med folket och njöt av mat men jag måste erkänna en sak, jag tyckte inte om alla mat som fanns på bordet. Jag hade några som var mina favoriter, t.ex. kalkonen, potatisen, såsen och till sist... PUMPKINS PIE! :D Annars hade jag det väldigt roligt och alla i huset frågade mig om hur det kändes att fira min första Thanksgiving. Vi startade 12 am på morgon fram till typ 6 p. Jag fotade mest med min kamera istället för mobil, jag glömde kamera laddaren till datorn hemma... Typiskt haha men de här bilderna får väl duga! Det känns lite sorgligt att min nästa Thanksgiving blir nog om 10 år later.. Jag vill gärna uppleva Thanksgiving igen! Många tror att Thanksgivings kalkoner är fyllda av grönsaker men icke, man kan göra det på olika sätt! ;) Som ni ser, de skar kalkonen i bitar.
För er som undrar om att varför USA firar Thanksgiving, jo för att längesedan när folk kom till Amerika, men det fanns redan folk här och det var naturligtvis indianer. Alla indianer lärde vita folk att odla majs, potatis, massor olika mat för att överleva. Så vi firar Thanksgiving för att tacka de som lärde oss. :)