Träning

28 September 2013
Två dagar sedan tävlade min grupp mot en skola som heter University High School från LA. Kul va det, min första "mini-tävling" haha! Vi hade videokamera som gjorde så att vi kunde se varandra och genomförde tävlingen. Tyvärr vann de! De var skit bra på frågorna! :D
Imorgon åker vi till Albq och se på någon art festival som min värdmamma älskar. :) På söndag åker vi till den berömda Taos! Ett riktigt gammalt indiansamhälle. ;)
 
God natt mina läsare!
 

Homecoming 2013 just ended

24 September 2013
Vilken vecka!! Såå roligt! Jag har upplevt en massa! lördags var det matcher mellan NMSD och CSDB! NMSD vann i volleyball medan CSDB vann i football. Träffade många nya kompisar! Jag jobbade också med att sälja snow cones och det var såå många som köpte det! Vi samlar pengar till Thailand resan också! Självaste Homecoming Party var så awesome! Olika aktiviteter! En tjej som jag känner och en kille blev homecomings King and Queen! Allt var så amerikanskt! Vi blåste upp ballonger och sprutade raklödder på ballongerna för att raka på efter, jag klarade! Andra misslyckades! haha :D Det blev en kaos efter det! Alla kastade raklödder på varandra, det var bara så awesome! :D Äntligen har jag upplevt High School´s Spirit Homecoming Week! :D Folket från Colorado är så awesome och jag längtar redan till Dec då ska dövskolorna i Arizona och Colorado komma hit igen och ha tävlingar mot varandra i olika sporter och aktiviteter! Ja det var allt! :)
Att välja på mellan: Cherry, Blueraspberry och grape.
Det var fullt och så hett ute.
Cheerleading team.
Där borta är vip platsen som jag pratade om haha!
Vergena and me
Folket från Colorado
En snabb gruppfoto, har såååå många bilder.
Här ser ni hur det gick till hahah.. Me and Justina
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A feast for the eyes

24 September 2013
Torsdags var jag på scenen och berättade en saga för små barn från kindergarden till middle school! Det var några andra också som stod och berättade saga eller showade något! Det var typ som uppvärmning till fredags som var på allvarligt! Jag var såå nervös men klarade mig! När det var fredag, kl sju på kvällen åkte alla till skolan och åt pizza där, senare var det så fullt med ungefär 400 personer i aulan. Jag berättade sagan om Prinsessan på ärten. CSDB var också där! De kom tidigare för att kunna vara med och se innan HS. En gäst från LA, en kille som är typ känd för sina ASL videor var där och kollade! Sen skulle han stå på the stage, och vad jag häpnade.. Hans berättelser och ASL, AMAZING! Jag är så glad att jag kan teckna flytande! :D Efteråt gick vi alla och socialade med varandra!
 
 
 
 
 

Half year with my

24 September 2013
Today we have been together in half year. I can't describe how it feels.. Half year with you my heart. You are the best I know at the Earth. I miss you! I will sleep now and think at you! <3 Simon, it's always we! I love you! <3
 
 

Three days

19 September 2013
Nu har jag upplevt Homecoming i tre dagar, en annorlunda upplevelse! Bara USA som har det! :) Nu är det bara tre dagar kvar till, nu på lördag är det danskväll eller vad det nu heter i skolan, dövskolan i Colorado kommer hit! Blir awesome! :) Bilderna är från olika dagar i olika tema. Annars har jag pluggat och gjort läxor rätt mycket. Förresten nu på helgen ska vi åka till Taos, ett riktigt gammalt indiansamhälle i norra NM. Spännande att se! :)
Monday - Neon Day!
Amberley - jag - Joseph
Tuesday - Clown Day!
Wednesday - USA Day!
Joseph skrämde mig och sa att det var en stor spindel haha! En fladdermus menar han väl :D
Mitt skåp, herregud vad jag bråkade med det hela tiden med låset, hatar sättet att öppna och låsa! Föredrar med sånt som man kan öppna med nyckel. Men idag lossnade det och jag börjar bli vän med mitt skåp. :) Längst bort nr 23.
 
Jag saknar er min familj och Simon, jag älskar dig! <3
 
 
 
 
 
 

The state fair

16 September 2013
Vi var på NM state fair idag. Strosade runt och träffade en annan familj som jag skulle egentligen bo hos före. De hade goat utställningar där, även andra massor djur också! Köpte åkband och åkte nästan varenda karusell som fanns haha! Sedan gick vi och tittade på goat utställningen. Intressant men jag förstod mig inte på det.. :) Men såå varmt det var idag, gick och drack limedryck hela tiden! Massor mat att välja på där! Det var rätt roligt idag! När jag kom hem gjorde jag klart mina läxor. Så skönt! Orkar inte att vara efter med läxor haha. Några bilder nere! ;)
Christianna (en tjej i annan familj) och jag när vi åkte på en karusell som voltade hela tiden haha
Coolt med iden om MC!
 
Imorgon är det Homecoming som gäller! Önska mig lycka till! :D Nu sover jag, klockan är mycket. God natt på er! :)
 
 
 
 
 
 
 

En uppskattad kladdkaka

15 September 2013
Nyss bakade jag kladdkaka och min amerikanska familj ÄLSKAR den fullkomligt! Jag kunde inte förklara vad kladdkaka betyder så jag sa brownie istället haha! Imorgon åker vi till bond/djur tävlingar eller snarare utställningar för olika djur i Albuquerque. Det är populärt med sånt i de mellersta staterna. Blir spännande att se :) Glömde att säga att vi kommer fira Homecoming med CSDB (Colorado), de kommer hit nästa helgen. "It becomes nice to meet new people!" :)
 

2013 Homecoming

15 September 2013
Äntligen ska jag få uppleva den berömda veckan som alla skolor i USA har när höst-terminen startat! Här ser ni vilka kläder man ska bära varje dag i en vecka. :)
 
 

NMSD vs ASDB

15 September 2013
Idag var jag och familjen i skolan för att heja på NMSD som spelade volleyball mot ASDB (Arizona). :) Tyvärr vann Arizona haha. Jag gick runt och sålde biljetter där man kan vinna vip-säten när det är Homecoming football match. Jag sålde slut på biljetter, syftet är att samla pengar till Thailand resan. Ska sälja mer biljetter nästa vecka! :)
 
 

Thailand 2014

15 September 2013
Yeees! :D Jag fick skriva en essay och ett personal fick skriva om varför jag var kvalificerad till detta. Jag lyckades! Man måste ha bra betyg och vara aktiv i skolan så får man resa! Vi är många personer som ska resa men det minskas med elever under tiden, tills bara de bästa eleverna får åka! hoppas, hoppas jag får åka! Vi kommer lära oss om Thailands kultur, deras historia, mat, besöka dövskolor och olika sevärdheter! 2008 var jag i Thailand med familjen men det ska bli så roligt att åka dit igen med skolan! :D
 

One month in the States

14 September 2013
Rubriken avslöjar allt! :) Den 13 augusti 2013 åkte jag till USA för att uppfylla min största dröm! Nu har jag varit här i en månad och tiden går så fort.. <3
 

Idag kom en låda fullt med....CLOTHES!

13 September 2013
Från Sverige! :D Jag och Abby (min värdmamma) åkte till posten efter skolan och hämtade lådan. Jag kunde inte ta med alla kläder pga väskorna var tydligt överviktiga! Mamma skickade 10 kg kläder. tack mamma! <3

Mitt schema

13 September 2013
Startar skolan kl åtta varje dag! Mitt schema ser så här:
 
8.00 - English
Five minutes break
Compositon
Five minutes break
Art
Five minutes break
ASL
Lunch - 30 minutes break
Algebra 2
Five minutes break
Driver´s Ed
Five minutes break
American History
Five minutes break
Academic Bowl
Finish - 16.00
 
Gissa om hur stressad jag är varje dag, alltså fem minuter break mellan varje lektion! Man hinner bara gå på toa, hämta böcker i skåpet och byta klassrum. :) Läxor här är annorlunda, man får många små läxor till nästa dag och så vidare. Jag är van nu :)
 
 

NMSD

13 September 2013
Vill ni veta mer om min skola så kolla deras hemsida http://www.nmsd.k12.nm.us/ :)
 

During the weekend

12 September 2013
Under helgen var jag på världens största mataffären (enligt mig)! Föreställ er IKEA fast med bara mat, verkligen stor mataffär med olika saker också! Costco heter mataffären. Finns inte överallt i USA, bara i en del stater. Enjoy of the pictures haha! Min värdmamma skrattade åt mig hela tiden när jag gick runt och fotade i mataffären! vem gör annars så? :D
Jag har ätit pumpapaj många gånger nu, min familj älskar den så mycket så att de köper tre! Pajen är en av mina favoriter pajer! Egentligen ska man äta den när det är Thanksgiving men jag tjuvstartade tidigt haha..
Vi firade även för min värdsyster som fyllde tolv år! Det blev min första amerikanska cupcake party! Alla hennes kompisar kom till huset och bildade tre grupper där alla tävlade om vilket lag som bakade godast cupcake. Jag, min andra värdsyster och mina värdföräldrar var domare och smakade på alla cupcakes och betygsattades efteråt! :D
 
 
 
 

English lesson & Academic Bowl

09 September 2013
Nu sitter jag i biblioteket med kompisarna pga engelska lektionen ar installd. Vi har trakigt och socialar bara med varandra. Glomde nog beratta att jag har en egen dator som skolan gav mig, det ar en gammal pc haha! sakert flera ar gammal.. skitsamma, viktigast ar att den funkar att anvanda! Tur att jag ska bara anvanda den i ett ar. Forresten jag fick veta att jag ar med i Academic Bowl Team, saa glad jag blev! Nar jag hade matte lektionen for nagra dagar sedan fick jag veta det! Min mentor Nate sa sa har:
 
Nate - Kalle and Justina, come out with me.
Jag och Justina foljde med ut i korridoren.
Nate - You are joined in the Academic Bowl Team.
Jag - Eh? What are you meaning?
Justina - U know, Gallaudet.
Jag - Ohh, am I in the group?
Nate - Yes of course!
 
Vilken kansla.. Att jag kommer aka till Gallaudet University i Washington DC nu pa February!!! Dar ska alla dovskolor i USA tavla mot varandra i olika amnen och kunskap. "I'm representing for New Mexico School for the Deaf." :D Jag langtar!! Jag gjorde en test for nagra veckor sedan for att se om jag var kvalificerad till det och JAG LYCKADES!
 

Zozobra

07 September 2013
Igår var jag med skolan och kompisarna, vi alla gick till stan där en festival som hålls varje år endast i Santa Fé! En speciell festival där upp till 23 000 personer kan förekomma! En stor docka som är fler meter hög och den brann upp av fyrverkerierna! Väldigt coolt att se på! Syftet med festen är att få bort alla onda och sorgliga känslor och förändra till positiva känslor. Den är en "mexikansk" festival tror jag. :)
 
 
 

Happy Birthday, honey! <3

07 September 2013
September 5th, nu är du 18 år! Tiden går så fort! Jag önskade verkligen att jag var den förste som väckte dig på morgonen och grattade dig! Men jag grattade dig i alla fall först av alla! :D Du visste inte att en fest väntade och överraskade dig! Efteråt åkte ni till krogen. Hoppas det gick bra för dig! Jag saknar dig så mycket! Jag älskar dig mest av alla, my swedish boy! <3
 

Camping pics part 2

07 September 2013
Gick inte att lägga mer bilder på förra inlägget så jag gör det igen!
Huset som familjen bor i, rätt häftigt men så stökigt därinne!
Här håller jag en höna unge!
Alla fordon som man ska väl använda i en bondgård!
De avlar på goat. även utställningar! Jag smakade goat mjölk, sååå äckligt men ni får avgöra själv ;)
En av många hundar i familjen! vi såg en riktig vattenkälla, typ en liten bäck så vi alla gick dit och drack äkta vatten från berget! Det var kallt men fräscht!
Gissa om hur glad jag blev när vi körde hemåt och jag såg.... vatten! Alltså en lake, här i NM har vi inte hav och bara några lakes. Jag saknar beach, att bara kunna spontant åka till stranden och bada med kompisar!
 
När vi åkte hem drabbade jag av matförgiftningen så att jag stannade hemma från skolan en dag, det var tisdags. Det var nog från goat mjölken! Jag ska aldrig dricka goat mjölk igen någonsin! Ko mjölk ska det vara! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Camping

07 September 2013
Förra helgen åkte vi familj plus våra två hundar till norra New Mexico!! Vi skulle campa någonstans i skogen mot gräns till Colorado! Herregud vad fiiint det är där uppe! Såå grönt och bergigt! Jag som är så van att vitsa i orange och brun miljö och noll grönt, pratar om Santa Fé miljö! jag trodde knappt mina ögon när vi satt i bilen och min värdmamma pekade utåt i dalen, vi var på berget, jag kunde se hela dalen och så långt mina ögon nådde! :) Vi campade en natt bara, mina värdföräldrar är riktiga city people! min värdmamma kommer från Philadelphia och värdpappan från Connecticut, inte konstigt haha! Vi sov i ett stort tält som hade utrymme för åtta personer. Det var många andra folk där, lärde känna några! Träffade en familj som jag skulle egentligen bo hos men det blev nuvarande familjen istället. Halv natten sov min värdfamilj i bilen hahaha, det var så kallt under natten, men jag sov kvar i tältet! jag var varm, jag hade en speciell täcke! Nästa morgon vaknade vi tidigt upp och åkte till en familj som jag skulle egentligen bo hos men det blev inte av. Trevlig familj som bjöd oss på frukost. De bor mitt i skogen i norra NM, det var såå vackert där.. En stor ranch med många djur! jag och mina värdsystrar plus värdmamman och några i annan familj körde med en liten bil runt i skogen, de äger en massa hektar, över några tusen tror jag! De har fem hästar men vi hittade aldrig hästarna.. :O Vi letade i två timmar!! skumt.. En riktig bondfamilj säger jag bara! :D Tyvärr jag kan aldrig tänka mig bo där, för långt bort från cityn plus NOLL internet haha! But very good experience to see how many American are living who farmers! ;)
Här kommer bildbomb!
 

So American style

01 September 2013
Jag älskar att allt här är så amerikanskt! Jag bakade chokladbullar för några dagar sedan, men de hade inte pärlsocker i skafferiet så jag fick komma på några andra att sätta på chokladbullar. Det fick bli färg socker, mosade hallon, hårda vita kulor som är något till godis, cornflakes och chokladchips! Bra ide va? :D
Jag har börjat åka med skolans van ibland för att mina värdföräldrar slutar ibland sent, en enda som är inte amerikansk sak, det borde vara en gul skolbuss istället! haha men jag har ej checkat att åka en gul skolbuss än.. Sett min värdsysters volleyball match, tyvärr förlorade de mot en annan skola! Men det var i alla fall roligt att titta på! Min amerikanska familj älskar verkligen Starbucks, det märks tydligt! Det händer ibland när jag och min amerikanska mamma är på väg till skolan på en morgon då säger hon så här till mig:
"Vill du åka en snabbis till Starbucks och beställa något innan skolan börjar?"
 
Igår fyllde min värdsyster 12 år gammal! Vi beställde hem mat från restaurangen och bjöd alla grannar på tårta hemma hos oss, det var mysigt! Hon fick ett presentkort (20 dollars) på Starbucks haha! Jag beställde orange mango smoothie från Starbucks innan jag och min värdmamma var på bion och tittade på en as bra film som heter The Butler, det handlar om tiden då svarta fick inte lika rättigheter som vita under 1920-1980, det var några modiga mörkhyade människor som kämpade! Jag rekommenderar er att se på filmen! Det träffade mitt hjärta, jag förstod bättre om vad som hände med svarta förut i tiden. Jag hade en speciell glasögon som visade texten när jag satte den på mig. Märkligt för att i Sverige är det automatiskt text på skärmen!
 
God morgon för er i Sverige och god natt för mig här!